Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.766
% 0.33
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.766
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Musk Tesla’nın DogeCoin’i kabul edeceğini söyledi, kripto para sert yükseliş yaşadı

Yazar – Dhirendra Tripathi

Investing.com – Dogecoin DOGE/USD Salı günü %16 artarken Tesla (NASDAQ:TSLA) piyasa öncesinde %2,1 düşüş yaşadı. CEO Elon Musk, elektrikli araç üreticisinin ticari ürünler için kripto para birimini test bazında kabul edeceğini söyledi.

Dogecoin bugün yeşil bölgede olan nadir kripto paralardan biriydi. Bitcoin (BitfinexUSD) %3 düşerken Fed’in parasal sıkılaşma olasılığından dolayı gergin olan ortamda Ethereum ETH/USD %5 kaybetti.

Musk tweetinde, “Tesla bazı ürünleri Doge ile satın alınabilir hale getirecek ve nasıl gidecek, göreceğiz.” dedi. Doge şimdiye kadar pratik kullanım zemini pek bulamadı ve popülaritesinin büyük kısmı Musk ile ilişkili olduğundan uzun süre rafta kaldı. Ancak bu gelişmeler bile Doge’ye olan ilginin sürekli olmasını sağlayamadı: Doge, Musk’ın yol açtığı coşkunun zirvede olduğu Mayıs ayına göre %74 düşük. DogeCoin hayatına şaka olarak başladı, yaratıcısı sadece kripto varlıkların nasıl yaratılabileceğini merak ediyordu.

Yüksek enerji kullanımı nedeniyle Bitcoin’den uzaklaşan dijital para meraklısı Musk, Mayıs ayında DogeCoin’i pratikte daha kullanılabilir hale getirmek için çalıştığını söylemişti.

Tesla’ya gelince; Musk’ın Tesla hisselerini satmaya devam etmesi hisse fiyatı üzerinde baskı yaratıyor. CEO, Kasım ayından bu yana yaklaşık 13 milyar dolar değerinde hisse sattı. Pazartesi günkü bir başvuruya göre Musk, şirketin 934.091 hissesini daha sattı ve bu, yaklaşık 906,49 milyon dolar değerinde.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version