Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.440
% 0.62
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.440
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Mt. Gox Geri Ödeme Süreci Devam Ediyor

Mt. Gox

Kripto borsası Mt. Gox, alacaklılarına geri ödeme yapabilmesi için başlattığı kayıt süreci kapandı. Geri ödeme süreci devam ediyor.

2014 yılında yaşanan hack olayı sonrası kapanan kripto borsası Mt. Gox, kayba uğrayan kullanıcılarına geri ödeme yapılma süreci 2018 yılında yaşanan gecikmelere rağmen devam ediyor. Yaşanan hack olayı sonrası 850.000 Bitcoin kaybı yaşayan borsanın geri ödeme sürecine dair yeni bir gelişme yaşandı.

7 Nisan tarihinde yapılan bir duyuruda, alacaklılara geri ödeme yapılabilmesi için gereken bilgilerin verilmesi için son tarihin geçtiği açıklandı. Yapılan açıklamada  temel, erken ve toplu geri ödemelerin 31 Ekim 2023 tarihinde yapılacağı belirtildi.  Ancak bu tarihin Tokyo Bölge Mahkemesi tarafından verilecek bir izinle uzatılabileceğinin altı çizildi.

Kapanma sonrası borsaya atanan kayyum yönetiminin geri ödemelerin yapılabilmesi için gerekli tüm yasal hazırlıkların yapıldığı açıklandı. “Bunun ışığında, geri ödemenin başlatılmasının biraz zaman alması beklenmektedir.”

2020 yılında borsa, geri ödemeler için yeni bir talep toplama sistemi oluşturmuştu. Taleplerin sunulması için son tarih Ekim 2020 olarak belirlenmiş, ancak daha sonra bu tarih Aralık ayına ertelenmişti Şubat 2023’te, en büyük alacaklı olan Mt. Gox Yatırım Fonu, daha büyük bir ödeme için daha uzun süre beklemek yerine, borçlu olunan miktarın %90’ı için BTC cinsinden erken ödeme seçeneğini tercih etmeye karar verdi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir