Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.918
% 2.56
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.918
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Mr.Gox Ödemeleri Eylül Ayına Erteledi

Mr.Gox

2014 yılında iflasını açıklayan ve büyük miktarda Bitcoin kaybeden Mr.Gox, ödemelerin yapılacağı tarihi 31 Temmuz’dan 30 Eylül 2023 tarihine erteledi.

Stellar Lumens kurucusu olan Jed McCaleb tarafından oyun kartları satış platformu olarak hayata geçirilen daha sonra ise Fransız geliştirici Mark Karpeles, tarafından satın alarak Bitcoin borsasına dönüştürülen Mt. Gox borsası, güvenliğe yeterli önemin verilmemesinden kaynaklı 800 binden fazla Bitcoin’in çeşitli hack saldırıları sonucunda çalınmasına ve borsanın iflasına neden olmuştu.

Son gelen bilgilere göre iflas mahkemesinin de onayladığı kararla birlikte mütevelli heyeti, ödeme almak isteyenlerin kayıt yaptırmaları gereken son tarihi 10 Ocak’tan 10 Mart’a aldı. Borsa ayrıca ilk ödemelerin yapılacağı tarihte de değişikliğe gitti ve 31 Temmuz’dan 30 Eylül 2023 tarihine alındı.

Daha Öncede Bir Erteleme Yaşanmıştı

Tokyo’daki iflas mahkemesi yıllar sonra ilk kez 2021 yılının Ekim ayında ödeme plânına onay vermişti. Ancak onaylanan ödeme planını sürekli olarak değiştirildi. Son olarak 2022’nin Ağustos ayında 140 bin BTC’lik ödeme yapılmasına kesin gözüyle bakılmasına rağmen o dönemde de yine erteleme yaşanmıştı.

Mt. Gox alacaklıları arasında, ertelenmelerin kripto borsası Kraken’in Japon pazarından çıkmasıyla ilgili olabileceği yönünde spekülasyonlar var.  Alacaklılar kripto ödemelerini almak için Kraken’in de aralarında bulunduğu birkaç borsa arasından seçim yapmak zorundaydı. Ancak borsa, küresel işten çıkarmaların ardından Ocak ayında Japon pazarından ayrılmayı planladığını söyledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version