Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.774
% 2.23
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.774
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Morgan Stanley, Kripto Bankalarına İlişkin Düzenlemeler Hakkında Bir Araştırma Notu Yayımladı

ABD’li bankacılık deviMorgan Stanley, bir araştırma notunda düzenleyicilerin kripto bankalarına ilişkin düzenlemelerinin beklenenden daha erken bir zamanda gelebileceğini söyledi. 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Morgan Stanley, geçen hafta bir araştırma notu yayımladı. Notta düzenleyicilerin kripto bankaları için beklenenden daha erken bir zamanda bir dizi kural geliştirmeye çalıştıkları ifadeleri yer aldı. Bu ise, 23 Kasım’da Federal Rezerv, Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC) ve Office of the Comptroller of the Currency (OCC) tarafından kripto alanında hizmet veren firmalar için kurallar geliştirmek için bir politikanın ana hatlarını belirleyen ortak bir açıklamanın ardından geldi.

Şirket analistleri, söz konusu raporda iyi hazırlanmış düzenlemelerin kripto varlıkların benimsenmesini hızlandıracağını söyledi. Bu ise önde gelen kripto bankaları olan Silvergate ve Signature gibi şirketler için olumlu bir gelişme. 

Ayrıca bu konuda en büyük riskin, politika yapıcıların çok hızlı hareket ederek kriptoların benimsenmesini istemeden engelleyen uygulamalara imza atması ve düzenleyicilerin alanın büyümesini ciddi şekilde engelleyecek oldukça kısıtlayıcı bir duruş benimsemeleri (veya yasaklamaları) olabilir ifadeleri yer aldı. 

Notta bu yeni çerçeve kapsamına girecek hizmetler de yer aldı. Bunlar ise saklama; müşterilerin kripto varlık alım/satım işlemlerinin kolaylaştırılması; kripto varlıklar tarafından teminatlandırılmış krediler; stablecoin‘lerin ihracı ve dağıtımı; ve bankaların bilançolarında kripto varlıklarının tutulmasını içeren faaliyetler şeklinde sıralandı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version