Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$99.323
% 2.39
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 99.323
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

Morgan Stanley: “Çin’e yapay zeka çipi ihracatı yasağının genişletileceğine ilişkin raporlar belirsizliği artıracak”

Reuters’ın haberine göre ABD hükümeti, en iyi yapay zeka çiplerinin Çin’e ihracatına yönelik kısıtlamaları daha da genişletmeyi düşünüyor.

Yönetmeliklerin önümüzdeki ay üç yeni şirketi içerecek şekilde güncellenmesi planlanıyor – KLA Corp (NASDAQ:KLAC), Lam Research (NASDAQ:LRCX) ve Applied Materials (NASDAQ:AMAT).

Nvidia (NASDAQ:NVDA) ve Advanced Micro Devices (NASDAQ:AMD), geçtiğimiz günlerde ABD hükümetinin, Çin (Hong Kong dahil) ve Rusya’ya yüksek performanslı yapay zeka çipi ihraç etmek için özel bir lisans almaları gerektiğini kendilerine bildirdiğini açıkladı.

Bir Morgan Stanley analistine göre Reuters’in bu raporu, sadece hissiyat üzerindeki belirsizliği artıracak ancak “bu meselelerin gittikçe artan büyük bir etkisini görmemizin pek mümkün olmadığına” inanıyor.

Bir Citi analisti, “ABD hükümeti, yabancı müttefiklerine ulaşarak benzer politikaları yürürlüğe koymaları için lobi yaparken Çin’in yerli bellek projeleri ve DUV taş baskı araçlarının da kısıtlama listesine eklenmesine şaşırmayacağını” belirtiyor.

Bir UBS analisti ise Reuters’in haberinin önemini küçümsemekle birlikte ABD hükümetinden bu konuda daha fazla açıklama gelebileceğini kabul etti.

Analist bir müşteri notunda “DoC, Çin’in en başarılı yerli çip üreticilerinden biri olan YMTC’ye daha doğrudan yasaklar koyarsa bunun, LRCX için gelirin %10’undan fazlası ve diğer ABD tedarikçileri için orta ila yüksek tek haneli gelir anlamına geleceğini düşünüyoruz.” dedi.

Analist ayrıca Nvidia’ya da olumlu yaklaştı çünkü çip üreticisinin “son dosyalarında vurgulanan ve Çin’e 400 milyon dolarlık A100 satışlarının çoğunu aşmak için eski SKU’ları (stok tutma birimi) satabileceğine” inanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir