Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.775
% 1.63
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.775
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

El Salvador’un Portföyü Zararda

El Salvador’un Bitcoin’i resmi para olarak kabul etmesinin ardından Bitcoin’in düşüşüyle birlikte ülkenin portföyü 54 milyon dolar zarara uğradı.

Ülke en son her biri 19 bin dolardan 80 Bitcoin (BTC) aldığını açıkladı.

El Salvador’un Bitcoin Portföyü 54 Milyon Dolar Zararda

El Salvador’un Bitcoin portföyü en düşük seviyeye indi. El Salvador başkanı Nayib Bukele, Bitcoin’in dalgalı performansının ardından 54 milyon dolarlık bir kayıpla karşı karşıya kaldı.

Bukele’nin portföyü şu anda dolar maliyet ortalamasının yüzde 50 altında bulunuyor. Son Bitcoin satın alımı ise 1 Temmuz’da yapılmıştı. Başkanın alımlarının çoğu Bitcoin dipteyken veya dibe yakınken yapıldı.

Eylül ve Aralık 2021 arasında El Salvador’da sekiz büyük Bitcoin alımı yapıldı. Ortalama Bitcoin girişi 55.000 dolar civarındaydı. Satın alma serisi, Bitcoin’in aniden 30 bin dolar fiyat aralığına düştüğünde sona erdi.

Bukele tarafından uygulanan uzun vadeli dolar maliyet ortalaması stratejisi, finansal varlıklarla hareket etmenin en tutarlı ve kolay yöntemlerinden biri olmaya devam ediyor. Buna karşın El Salvador, Bitcoin dipteyken mevcut sermayenin çoğunu kaybetti. Nayib Bukele ve analistler, piyasadaki yüzde 70’lik düşüşü öngöremedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir