Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.835
% 0.37
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.835
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Midnight (DUST) Nedir?

Midnight, Cardano’nun arkasındaki şirket olan Input Output Global (IOG) tarafından desteklenen gizlilik odaklı yeni bir blokzincir projesidir.

Midnight (DUST) Nedir?

Cardano ve Monero toplulukları arasında yeni tartışmaların kaynağı olan yeni bir yan zincir tanıtılmıştır. Cardano’nun geliştiricisi Input Output Global’in (IOG) kurucusu Charles Hoskinson, IOG ve Edinburgh Üniversitesi tarafından İskoçya’da düzenlenen bir etkinlik olan IO Scotfest sırasında yeni bir yan zincir olan Midnight’ı duyurmuştur.

Charles Hoskinson, gizlilik odaklı proje olan Midnight ve onun yerel token’ı Dust ile yeni bir blockchain başlatmaya hazırlanıyor. Gizlilik odaklı projelerden Monreo, blokchain’de artan gizlilik sorunlarını çözmekte yetersiz kalmış ve başarısız olmuştur. Bunun üzerine Cardano, kısa süre önce sıfır bilgili veri koruma tabanlı bir yan zincir olan Midnight’ı ve çıkacak olan Dust Coin’i tanıtmıştır. Midnight olarak adlandırılan veri koruma odaklı katman-2 protokolü, Cardano ekosisteminin değerini artırmaya hazırlanmaktadır.

Input Output Global’in (IOG) kurucusu Charles Hoskinson

Midnight Gizlilikte İddialı

Son yıllarda hızla büyüyen dijital dünya birçok alanda kendini göstermeye devam etmektedir. Neredeyse her ülke Blockchain, web3 ve kripto para birimleri gibi yeni teknolojilerle etkileşime girmiştir. Yeni teknolojiler aynı zamanda sorunları da beraberinde getirmiştir. Bunlardan en önemlisi de çevrimiçi sorunlardır.

Çevrimiçi sorunlardan gizliliğin korunması, sektörde bir güvenlik açığı oluşturmuştur. Gizliliğin korunması adına birçok proje geliştirilmiştir. Ancak yeterli başarıyı sağlayamamıştır. Cardano geliştiricilerinin tanıttığı Midnight tam olarak burada devreye girmektedir. Midnight’ın geliştirilmesinin en önemli amacı, bireylere, şirketlere ve geliştiricilere ticari ve kişisel veriler üzerinde gizlilik ve güvenlik sağlamanın yanı sıra onlara temel bir özgürlük sunmaktır. Gizliliği büyük bir endişe olarak kabul ederken, proje sıfır bilgiye dayanıklı teknolojiyi kullanır.

Üniversite etkinliği sırasında Hoskinson, sıfır bilgiye dayanıklı teknolojiyle desteklenen Midnight’ın Cardano ağının çevresindeki yan zincirlerden biri olduğunu belirtmiştir. Ayrıca Hoskinson, Midnight’ın sıfır bilgiye dayanıklı akıllı sözleşmeler sunarak önceki Monero (XMR) ve ZCash (ZEC) gibi gizlilik-para projelerinin ötesine geçeceğini söylemiştir.

Hoskinson, konuşmalarına mahremiyetin bugünlerde her işletmenin yasal olarak keşfetmesi gereken bir şey olduğunu da eklemiştir. Midnight, önceki gizlilik protokollerinden farklı olarak, sistem tarafından verilen izinlere dayalı hükümet yetkililerinin katılımını da içermektedir. Midnight resmi web sitesindeki bilgilere göre, temel örgütlenme, ticaret ve ifade özgürlüklerini korurken hassas ticari ve kişisel verileri koruyan, veri korumaya dayalı bir blokzinciri olmayı hedeflemektedir. Sonuç olarak, kullanıcılara mahremiyetleri ve gizlilikleri üzerinde kontrol sağlamaktadır.

DUST Coin Nedir?

18 Kasım Cuma günü İskoçya Edinburg Üniversitesi’nde bir etkinliğe katılan Cardano kurucusu Charles Hoskinson, Midnight Blokchain’i ve ağın yerel token’ı olan DUST’ı duyurmuştur. Midnight ağı, Cardano çevresindeki birçok yan zincirden biri olacaktır. DUST ise, ağın yerel token’ı olarak şimdiden ADA yatırımcılarının dikkatini çekmeyi başarmıştır. 18 Kasımda duyurulan DUST Coin, önceki gizlilik odaklı altcoin projelerinin ötesine geçmeyi planlamaktadır.

DUST hakkında edinilen bilgiler çok az olsa da, dikkatleri üzerine çektiği için birçok spekülasyonlara konu olmaya başlamıştır. Altcoin yatırımcılarından bazıları, DUST Coin’in ADA fiyatını etkileyeceğini düşünmekte ve bununla ilgili endişelenmektedir. Twitter’da da DUST Coin ile ilgili birçok iddia içeren tweetler atılmaya başlanmıştır. DUST hakkında tahminlerini belirten bir hesap, token’ın farklı bir zincirde var olacağını belirtmiştir.

Tahminlerin bazıları da ADA Whale ve diğer kullanıcılar tarafından belirtilmiştir. Tahminlere göre ortak düşünce, Midnight ağı piyasaya sürüldüğünde Cardano ekosistemindeki işlemler için ödenen gas ücretlerinin DUST Coin ile ödeneceği yönündedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir