Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.643
% 1.02
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.643
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor: “Bitcoin, Türkiye için bir umuttur”

MicroStrategy kurucusu ve CEO’su Michael Saylor, Bitcoin’in Türkiye için umut olacağını ifade etti. Saylor, Bitcoin‘in sahip olduğu gücün, Türkiye ekonomisinde oluşan hasarı tersine çevirip ekonomiyi canlandırabileceğine inanıyor. Türk lirası 2021 yılında Amerikan doları karşısında %30’dan fazla değer kaybetti ve kayıplar devam ediyor.

Dün TCMB’nin aldığı faiz kararının ardından Türk lirasındaki kayıplar hızlanırken Michael Saylor, Türk lirasının dokuz yıldır art arda gerileyerek Mart ayından bu yana değerinin yaklaşık üçte birini kaybettiğini ifade etti.

Saylor’ın açıklaması şöyle:

“Bitcoin’in gücü hasarı tersine çevirebilir ve Türkiye ekonomisi canlanabilir”

Para biriminin çok yönlülüğünü ve hakimiyetini artırmak için yapılabileceklere değinen Saylor, TL’den dolara geçişin çözüm olmayacağını, sadece kötüye gidişatı yavaşlatabileceğini belirtti. Bu nedenle Saylor, Bitcoin‘in gücünün benimsenmesi halinde hasarın tamamen tersine çevirebileceğini ve ekonominin canlanmasına itici bir güç oluşturulabileceğine inanıyor.

Saylor tüm bunlara ek olarak BTC’nin ülkede yasal olarak kabul edilmesini hevesle desteklediğini belirtti. Michael Saylor, ilk günden bu yana Bitcoin savunucularından biri olarak biliniyor. Son zamanlarda desteğini daha fazla dile getiren Saylor kripto paralar özelinde de, özellikle Bitcoin hakkında da tweetler atıyor. Saylor kendisini bir kripto para gurusu olarak adlandırıyor.

Öte yandan Saylor yakın zaman içerisinde benzer açıklamayı “Bitcoin, Kanada için umuttur” şekilde yapmıştı. Türkiye’ye de yaptığı BTC önerisi bu düşünceyle örtüşüyor.

Bu makale ilk olarak Kripto Para Haber üzerinde yayımlanmıştır

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir