Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.593
% 1.09
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.593
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Microsoft, Meta iş birliğiyle uygulamalarını Metaverse’e taşıyor

Meta, Microsoft (MSFT) Office 365 uygulamalarının sanal gerçeklik platformuna entegre etmek için Microsoft ile iş birliği yaptığını duyurdu.

Bu ortalıkla birlikte Microsoft Office uygulamaları Meta’nın sanal gerçek ortamında kullanılabilir olacak. Bu özellik, Meta’nın bir dizi yeni özelliklere sahip Quest Pro adı verilen sanal gerçeklik gözlüğü, Windows bulut bilgisayarı ve cep telefonları aracılığıyla kullanılabilecek.

Meta (META), geliştirilen ürünü Quest Pro ile daha çok insanı sanal olarak çalışmaya ikna etmeyi amaçlıyor. Geliştirilen sanal gerçeklik başlığıyla kullanıcının gülümsemeleri ve göz kırpmaları gibi mimikleri sanal avatarıyla eşleştirebilirken el kumandasıyla geri bildirim ve gerçek zamanlı duygu izleme özelliklerine sahip olduğu söyleniyor.

Microsoft CEO Satya Nadella, konuyla ilgili yaptığı açıklamada pandemi dönemininin doğal olarak uzaktan çalışma deneyimlerini geliştirdiğini dile getirirken bu çalışma modelini geliştirme çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Bu bağlamda Microsoft CEO’su kullanıcıların birbirleriyle etkileşimlerini daha verimli hale getirmek için Microsoft Teams’in toplantı deneyimini Meta Quest’e entegre etmeye karar verdiklerini aktardı.

Bunun yanında Microsoft Teams, Meta’nın VR toplantı alanı olan Horizon Workrooms ile çalışacak. Meta CEO’su Zuckerberg, bu cihazlar arası deneyimin, geleceğin sanal çalışma ortamının temellerini oluşturduğunu düşünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir