Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.673
% 3.06
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.673
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

MEXC Borsası ile Memecoin Nasıl Alınır?

Nasıl Meme Coin Alınır

Dogecoin ile 2020 yılında başlayan meme coin rallisi ardından Shiba Inu ve diğer benzer internet şakalarından kaynaklanan tokenlarla devam etti.

Bu tür tokenların her ne kadar özel bir kullanım alanı olmasa da iyi bir yana sahiptirler. Kripto para piyasalarını daha büyük kitlelere duyurmak. Bu piyasaların dışında kalmış insanlarda kripto paraların “kolay para” kaynağı olduğu algısını yaratmak ve onları buraya dahil etmek için kullanılan bir araç aslında meme coinler.

Meme coinler hakkında detaylı bilgi bu yazıda yer almayacaktır. Bir önceki blogumuzda meme coinlerin teknik tarafı, nasıl popüler oldukları ve diğer konular hakkında bilgi bulabilirsiniz. Her zaman yatırımlarınız hakkında fikir sahibi olmak sizi olası zararlardan koruyacaktır. O yüzden ilk olarak bu bloğu okumayı unutmayın!

Dikkatinizi çeke bilir: Memecoinler Nedir? Neden Yükseliyor?

Neden MEXC?

MEXC 2018 yılında kurulan bir merkezi borsadır. Borsa dünya üzerinde var olan kriptopara borsaları arasında en yüksek hacime ve likiditeye sahip olanlar arasında yer almaktadır. Yatırımcıların ilk borsa seçimi zamanı en önem verdiği etkenlerden biri likiditedir.

Bir başka deyişle likidite kriptopara varlıklarının ne kadar hızlı şekilde paraya dönüştürüle bilmesidir. Bunun dışında yüksek işlem hacmiyle de MEXC merkezi borsalar arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Borsa sadece 24 saatte 1 milyar USD üzerinde hacime sahiptir.

Bir diğer önemli faktör borsanın kullanıcılarına rezerv kanıtı (proof of reserve) sunmasıdır. Özellikle FTX olaylarının ardından bu detay daha fazla öneme sahip olmaya başladı. Borsa kullanıcılarına şeffaf bir şekilde hizmet ediyor.

MEXC Reserves
Kaynak: CoinMarketCap

Bizim için bir diğer önemli kısım parite çeşitliliğidir. Çoğu kriptopara yatırımcısı parasını merkezi borsaların sıcak cüzdanlarında tutar. Bu herhangi bir fırsatdan anında faydalanmak için güzel bir fikir. Fakat merkezi borsalar bildiğimiz üzere fazla parite bulundurmazlar.

Özellikle de memecoin paritelerini bizler merkezi borsalarda pek fazla görmeye biliriz. İşte MEXC borsasının diğer pek çok borsadan asıl farkı çeşitliliktedir. ~1600 kriptopara listelemesi, ~1900 Market sayısı – bu göstergeler bizlere parite çeşitliliğinin yüksek olduğunu göstermektedir.  Bu yüksek çeşitlilik MEXC borsasında memecoin paritelerinin de sayısının çok olması fırsatını bizlere sunuyor.

Dikkatinizi çeke bilir: PEPE Coin 25 Dolarlık Yatırımıyla Trader’a 4.2 Milyon Dolarlık Kar Sağladı

Bir borsanın en önemli etkenlerinden biri güvenlik konusudur. Yatırımcıların dikkate aldığı bir diğer faktör de budur. Yukarıda bahs edildiği gibi borsa merkezi, fakat Rezerv Kanıtı (Proof Of Reserve) sayesinde kullanıcılarına güven sağlıyor. Bu zamana kadar MEXC borsasında herhangi bir kritik güvenlik açığı bulunmamıştır. Buna ek olarak borsa bir hack saldırısına maruz kalmamıştır.

MEXC ile Memecoin Nasıl Alınır?

İlk olarak MEXC hesabınıza giriş yaparak işleme başlamak lazım. Eğer bir hesabınız yoksa Coin Mühendisine özel referans kodunu kullanarak memecoin alırken daha düşük işlem ücreti ödeyebilirsiniz. Hesaba giriş yaptıktan sonra ilk adım olarak Hızlı KYC işlemlerinden geçmemiz gerekli.

MEXC Borsasının kullanımı ile ilgili detaylı anlatım Para Mühendisi YouTube kanalında mevcut. Video sayesinde sizler bu borsanı nasıl daha iyi kullanabileceğinizi anlayacaksınız.

Ardından ana sayfada karşımızda belirtilen üst sekmeleri kullanarak memecoinleri cüzdanımıza eklemek için bir kaç yöntem kullanacağız. İlk yöntemimiz spot cüzdanımıza bu tokenları eklemektir. Bu ekleme işlemini yapmak için üst kısımda yer alan “Spot” kısmına tıklamamız gerek.

Ardından açılan yeni penceredeki arama kısmını kullanarak almak istediğiniz Memecoin ismini buraya girerek ala bilirsiniz. Örneğin arama çubuğuna “PEPE” yazdığımızda borsa bizim için eğer mevcutsa, spot, vadeli, marjin ve s. işlemlerin her birini sunuyor.

Burada bizleri yeni bir “Pepecoin” penceresi karşılıyor. Sol tarafda Pepecoin için verilen emirleri emir defterinde göre bilirsiniz. Pencerenin orta kısmında ise Pepecoin Grafiği bulunmaktadır. Sağ tarafda diğer almak istediğiniz coinleri girerek alım-satım işlemlerinize devam ede bilirsiniz.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir