Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.035
% 0.46
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.035
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Meta, Metaverse İçin Hala İstekli

Meta

2022 yılı teknoloji dünyası için oldukça zor geçmeye devam ederken bu süreçte en büyük zorluğu Meta yaşıyor. Şirketin Ekim 2021’de hisse başına 323,57 dolardan işlem görürken adını değiştirmesinden bu yana hisseleri %60 düştü.

Şirketin, Oculus VR gözlüğü için satın aldığı ve metaverse projesi Horizon Worlds’ü geliştiren Reality Labs CTO’su Andrew Bosworth bir şirket yazısında “Meta 2022’ye yeni bir isim ve gelecek için yeni bir vizyonla başladı ve Reality Labs’de bu vizyonu hayata geçirmek bizim işimiz” dedi. Bunun kolay olmayacağını belirten CTO bu yılın beklediklerinden de  zor geçtiğini belirtti.

“Dünya genelindeki ekonomik zorluklar, Şirketin ana faaliyet alanı üzerindeki baskılarla birleşince, yaptığımız yatırımlar konusunda mükemmel bir şüphecilik fırtınası yarattı”

metaverse

Metaverse Projesi Zarar Etti

Dev sosyal medya platformu Ekim ayında, Reality Labs metaverse bölümünün 2022’nin üçüncü çeyreğinde 3,6 milyar doların üzerinde zarar ettiğini, bu rakamın bir önceki yılın aynı döneminde 2,63 milyar dolar olduğunu açıkladı. Bosworth’a göre, Meta’nın toplam yatırımlarının %20’si Reality Labs’e, diğer %80’i ise Meta’nın ana işi olan Facebook, WhatsApp ve Instagram’a gitti.

Ayrıca aynı ay içerisinde CEO Mark Zuckerberg, 3,6 milyar dolarlık zarara ve ardından 11.000 çalışanın işten çıkarılmasına rağmen, metaverse için hala uzun vadeli bir vizyona sahip olduğunu söyledi.

Worlds:”Bu teknolojilerin uzun vadeli değeri, bu cihazlar etrafında oluşan geliştiriciler, yaratıcılar ve inşaatçılar için ekosistem tarafından nasıl benimsendiklerinden kaynaklanacak”

Kasım ayında Şirket, NFT’lerle ilgili planladığı entegrasyonu aylık iki milyardan fazla Instagram kullanıcısına sunmaya başladı ve bunları sıkça kullanılan NFT terimi yerine dijital koleksiyon olarak adlandırdı.

Şirketin mevcut yatırımcıları Zuckerberg’in metaverse projesinden memnun değiller. Ancak rakamlar endişe verici görünse de Bosworth bunu bir imtihan olarak görüyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Meta, Metaverse İçin Hala İstekli” te bir düşünce

  1. Pingback: Mercedes-Benz, Metaverse ve NFT Planlarının İpuçlarını Verdi | COİN MÜHENDİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version