Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$62.553
% 0.38
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 62.553
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Meta’dan Holografik Gözlük Prototipi

Meta'dan Holografik Gözlük Prototipi

Meta‘nın CEO’su Mark Zuckerberg, holografik ekranlı akıllı gözlüklerin gelecekte akıllı telefonların yerini alabileceğini öngörüyor. Yakın zamanda YouTuber Kane Sutter ile yaptığı röportajda, bu ileri teknoloji ürünü hakkında önemli bilgiler paylaştı. Zuckerberg‘e göre, kameralar, mikrofonlar, hoparlörler ve tam görüş alanı (FOV) holografik ekran içeren bu gözlük seti, geleceğin en heyecan verici ürünlerinden biri olacak.

Ray-Ban Meta’nın Ötesinde

Zuckerberg, Meta’nın, Facebook’tan metaverse üzerinde çalışan bir teknoloji devine dönüşümünü savunarak, bu geçişin akıllı gözlüklerle taçlanacağını belirtti. Akıllı telefonların masaüstü veya dizüstü bilgisayarların yerini tamamen almadığı gibi, akıllı gözlüklerin de telefonları tamamen ortadan kaldırmayacağını ifade etti. Ancak, bu gözlüklerin uygun donanım ve yazılımla telefonları cepten çıkarmadan bilgi almayı mümkün kılacağını belirtti.

Üç Farklı Ürün

Meta’nın üç farklı ürün üzerinde çalıştığını söyleyen Zuckerberg, sesli yapay zeka içeren “ekransız” bir gözlük, kısmi baş üstü ekranı sunan bir gözlük ve tam holografik ekranlı premium bir gözlükten bahsetti. Ray-Ban Meta’nın mevcut modeli ile artırılmış ve karma gerçeklikten sanal gerçekliğe geçişte önemli bir adım atmayı planladıklarını ifade etti.

Nöral Arayüz ve Bileklik

Meta, ayrıca, nöral bir bileklik üzerinde çalışıyor. Bu bileklik, sinir sinyallerini ölçerek dijital iletişime dönüştürecek. Elon Musk‘ın Neuralink‘inin aksine, tıbbi müdahale gerektirmeyen bu teknoloji, kullanıcıların beyinlerine kablo takılmadan nöral arayüzlere erişimini sağlayacak.

İlk Prototipler Yakında

Zuckerberg, Meta’nın prototip tam FOV holografik gözlüklerini göstermeye neredeyse hazır olduğunu söyledi. Şirket, bu prototipleri geniş çapta satmak yerine, tam tüketici versiyonunu oluşturmak için çalışıyor. İlk geri bildirimlerin oldukça olumlu olduğunu belirten Zuckerberg, bu teknolojinin baş döndürücü etkiler yaratacağını vurguladı.

Dikkatinizi Çekebilir: Grayscale, “Potansiyeli Yüksek” 20 Kripto Parayı Belirledi

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir