Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.265
% 3.31
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.265
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Merkeziyetsiz Sanal Gerçeklik Popüler Olurken, İncelenmesi Gereken Metaverse Projeleri

Son yıllarda, metaverse, sosyal iletişim için bir araçtan istihdam veya diğer eğlence türleri için kullanılabilecek bir araç haline geldiğinden, bu sektöre olan ilgi yeniden canlandı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Sonuç olarak, metaverse kripto para birimleri dijital para piyasasında çekiş kazanmaya devam ediyor ve yatırımcılar, blok zinciri sanal gerçeklikle birleştirmiş dijital para birimleri olan metaverse kripto paralarıyla özellikle ilgileniyor.

Meta Platforms Inc (eski adıyla Facebook) gibi internet devleri piyasaya hakim olmayı hedeflediğinden, bu metaverse kriptoları, endüstriyi yeni sınırlara doğru iterken onların emellerini baltalamak için bir yöntem olarak kabul ediliyor.

Peki metaverse denildiği zaman akla ilk hangi kripto paralar geliyor? Gelin birlikte inceleyelim.

Decentraland (MANA)

Decentraland, blok zincirini dijital sosyallik ile karıştırmak isteyen bireyler için popüler bir sanal ortamdır. MANA token’ı tarafından desteklenen sanal bir ekonomi, kullanıcıları için gerçek dünya pasif geliri üretir.

Kullanıcılar bir avatar oluşturur ve neredeyse istediklerini yapabilirler. Kişilerle iletişim kurabilir, oyun oynayabilir veya sanal bir kumarhaneyi ziyaret edebilir. Son zamanlarda, ağ, Metaverse Festivali’nden başlayarak büyük sanal müzik etkinlikleri düzenlemeye başladı.

Kullanıcılar Decentraland’de para kazanabilir ve harcayabilir. Kullanıcılar metaverse’de haritalanmış belirli arazi parsellerini talep edebilir ve bunları seçtikleri şekilde geliştirebilir. Bu arsalar istenirse satılabilir. Arazi arbitrajının yanı sıra geliştiriciler, MANA için Decentraland pazarında yeri doldurulamaz kozmetik ürünleri satarak kazanç sağlayabilir.

Enjin Coin (ENJ)

Enjin, son gönderisine göre, ekosisteminde merkezi olmayan bir meta veri tabanı oluşturmaya yönelik girişimlere yardımcı olmak için iddialı hedeflere sahip.

Sonuç olarak, 4 Kasım’da blok zinciri destekli oyun platformu 100 milyon dolarlık bir fon oluşturduğunu duyurdu. Resmi olarak bilindiği gibi ‘Efinity Metaverse Fund’, ekosistemdeki ortaklarına yardımcı olmak ve merkezi olmayan bir metaverse oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla kurulmuştur.

Efinity’deki metaverse projelerine yardımcı olmak ve geliştirmeyi teşvik etmek için Efinity Metaverse Fonu kuruldu. Enjin, Polkadot ile birlikte, değiştirilemez tokenler (NFT’ler) için bir blok zinciri ağı oluşturdu. Fon özellikle şirketlere, çeşitli protokoller ve zincirler arasında kullanılabilecek varlıkları içerecek olan Efinity ve Polkadot üzerinde ortak NFT projeleri geliştirmelerinde yardımcı olacak.

Finansman stratejisinin bir parçası olarak Enjin, hem Artırılmış Gerçeklik (AR) hem de Sanal Gerçeklik unsurlarını birleştiren bir deneyim olan Karma Gerçeklik (MR) gibi bitişik alanlardaki protokollerin yanı sıra tüm platformlarda oyun projelerine yatırım yapmayı planlıyor.

Sandbox (SAND)

The Sandbox (SAND), şu anda metaverse token’ları arasında üçüncü sırada yer alıyor. Sanal dünyalar, Decentraland’da olduğu gibi Sandbox’ta da oluşturulabilir; burada geliştiriciler oyunlar oluşturabilir ve ürünleri satabilir, ayrıca platformu bağlantı kurmak ve başkalarıyla eğlenmek için kullanabilir.

Sandbox kullanıcıları, tıpkı Decentraland’da yaptıkları gibi, arazi satın alıp geliştirerek deneyimlerinden en iyi şekilde yararlanabilirler. Bu mülk, arzu edilen herhangi bir amaç için kullanılabilir ve hem şahıslar hem de işletmeler arsa sahibidir.

Pop kültürünün birçok alanından etkileyici bir sponsor listesi, takipçileri onunla etkileşime geçmeye teşvik ederek platformun büyümesine katkıda bulunuyor. The Walking Dead ve The Smurfs, şarkıcılar Snoop Dogg ve Deadmau5 dahil olmak üzere oyunun reklamını yapmak için Sandbox ile ortaklık yapan projeler arasında yer alıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir