Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.930
% 2.32
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.930
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Meksika, Dijital Para Planını Erteledi

Meksika

Duyurulmasının üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen Meksika dijital merkez bankası para birimi (CBDC) önerisi hala gelişme aşamasında. Ancak 2024’teki lansman tarihine yetişmesi pek mümkün görünmüyor.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Banxico olarak bilinen Meksika Merkez Bankası, pesonun dijital versiyonu için yasal, idari ve teknolojik gereklilikler üzerinde çalışıyor.

Aralık 2021’de, Meksika yerel hükümeti ulusal bir dijital para birimi sunma planını açıkladı ve bir tweet’te “yeni teknolojilerin ve yeni nesil ödeme altyapısının” Meksika’nın finansal katılımını geliştireceğini belirtti.

Merkez bankası konuyla ilgili, “Bu ilk aşamanın sonucu, şu anda belirlenmekte olan bir bütçenin hazırlanmasını gerektiriyor ve bu da MDBC’nin [CDBC] kullanıma sunulacağı olası bir tarihin belirlenmesine olanak tanıyacak” dedi.

Orijinal plan, ilk aşamada kullanıcıların cep telefonu numaralarını veya kişisel bilgilerini kullanarak banka transferleri yapmalarına olanak tanıyan PagoCel platformunun oluşturulmasını içeriyordu.

İkinci aşamada ise ülkenin finans kurumları, dijital para birimlerinin merkez bankasının sahip olduğu ve işlettiği bir transfer sistemi olan Bankalararası Elektronik Ödeme Sistemi (SPEI) aracılığıyla transfer edilebilmesi için bir güvenlik kodu yayınlayacaktı.

Projenin son aşaması, banka hesabı olmayan katılımcıların dijital para birimini kullanmalarına izin vererek finansal katılımlarını teşvik edecek.

Triple A’nın kripto sahipliği verilerine göre, Meksika’nın kripto para birimine olan ilgisi, ülkedeki firmaların %40’ının blok zinciri ve kripto para birimini benimsemekle ilgilendiği 2021 yılında ivme kazandı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version