Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

MakerDAO Kurucusu, USDC Varlıklarını Satıp ETH Alabileceklerini Söyledi

MakerDAO kurucusu, USDC varlıklarından çıkıp bu parayla Ethereum satın alabileceklerini dile getirdi.

MakerDAO kurucusu Rune Christensen, DAI stablecoin’inin USDC stablecoin riskini ortadan kaldırabilmek için USD sabitinden çıkabileceklerini belirtti. DAI stablecoin, %60 oranında USDC tarafından destekleniyor.

MakerDAO Kurucusu USD’den Ayrılmayı Düşünüyor

MakerDAO’nun Discord kanalında konuşan Christensen, ABD Hazinesinin kripto mikser hizmeti Tornado Cash’e uyguladı yaptırımın ardından bu konunun ciddi olarak düşüldüğünü söyledi. USDC’nin ana şirketi yaptırımların ardından Tornado Cash cüzdanlarındaki USDC varlıklarını dondurduğunu açıklamıştı.

“Bu geceki görüşmede ciddi bir biçimde tartışacağız ancak USD’den ayrılmayı ciddi bir biçimde düşünmeliyiz. Bunun olması neredeyse kaçınılmaz ve hazırlık yapmamız gerçekçi olur”

USDC’nin terk edilmesi, DAI stablecoin’inin ABD doları sabitini kaybetmesiyle sonuçlanabilir. Zira DAI, mevcut değeri “fiyat istikrar modülü” (PSM) aracılığıyla sürdürmektedir. PSM, USDC ve ETH gibi kabul edilebilir teminatla DAI’nin basılmasına olanak tanır. MakerDAO, ETH almak için USDC satarsa, PSM’de yaşanacak kesinti sebebiyle 1 dolarlık sabit değer kaybedilebilir.

Vitalik Buterin Bunun Korkunç Bir Fikir Olduğunu Söyledi

MakerDAO kurucusu tarafından yapılan açıklama kripto sektörünün birçok önemi isminden tepki aldı. Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, bu fikri “riskli ve korkunç bir fikir” olarak değerlendirdi. Buterin’e göre ETH fiyatında yaşanabilecek bir düşüş DAI’nın dolar sabitini kaybetmesine sebep olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir