Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.360
% 2.39
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.360
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Maker (MKR) Nedir?

maker nedir mkr coin nedir

Maker, kripto ekosisteminin bilinen en eski merkeziyetsiz finans (Defi) ürünlerinden biridir. 2017 yılında Rune Christensen, Ethereum blockchain sistemi ERC-20 altyapısına sahip olarak piyasaya sürdü.

MKR Coin, projeye ait merkeziyetsiz yönetişim varlığıdır. Ayrıca DAİ stabilcoin bünyesinde işlem görmektedir.

MKR, dolar endeksli DAİ stabilcoin fiyatının stabilize ve desteklemesi için kullanılan akıllı sözleşme platformudur.

Dai Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinmek İçin;

MakerDAO (DAI) Nedir? Ne İşe Yarar?

MKR Coin ise DAİ’nin fiyatının sabit kalmasını ve yönetimde söz sahibi olması için kullanılıyor.

DAİ, üretiminde MKR Coin kullanılmaktadır. DAİ’ye olan talep arttıkça coinde yakım işlemleri gerçekleşiyor ve arzın azalması ile fiyat hareketlere yansıyor.

Maker Nasıl Çalışır?

Maker platformunun en göze çarpan özelliklerinden biri ise kullanıcılar oylamalarına ve fikirlerine önem vermesidir. Yeni bir güncelleme ya da değişim için cüzdanlarında Maker bulunan kişilerin oy verebilmektedir. Ekip, kullanıcıların daha güvenli ve adil oy verebilmeleri için çalışmalarını sürdürmektedirler.

Kullanıcıların cüzdandaki Maker bakiyesi ile oy verme haklarını başka bir vekile devredilmesi üzerinde çalışıyor fakat kullanıcılar şuan sadece soğuk cüzdanda bulunan bakiyelerin dikkate alınarak oy kullanmaları sağlanıyor.

Maker Topluluğu

MKR Coin sahipleri ekosistemi yönetme hakkına sahiptirler. Topluluk yönetimi ağın geleceği için daha etkili ve daha fazla kontrol sağlar. Maker ekosisteminde merkeziyetsiz yönetişim mekanizması, Akıllı Teklif akıllı sözleşmesine dayanır. Bu sözleşmeler platform üzerinde yüksek şeffaflık sağlamak için kullanılıyor.

Deflasyon Protokolü

MKR, zaman içinde değerini korumak için deflasyon protokolünü kullanır. Bu sistemin bir parçası olan CDP akıllı sözleşmesi her kapandığında MKR’ye küçük bir miktarda faiz ödenir ve bu ücretin bir kısmı yakılır. Böylece maker coin fiyatı arz-talep arasında sağlıklı bir denge sağlanıyor.

maker-coin-nedir

MKR Coin Neden Yükseliyor?

CoinMarketCap verilerine göre haftalık en çok yükselen coinlerden biri MKR. Maker’in yükselmesine neden olan 2 neden var. Bunların arasında Spark Protocol‘ün çeşitli Blockchain ağlarında uygulanmasını genişletmeyi amaçlayan çoklu zincir yaklaşımının olması. Bir diğer neden ise Optimisim ağı ve Ethereum arasında hızlı ve uygun fiyatlı DAI transferlerine imkan tanıyan Layer 2 ölçeklendirme çözümü Optimism Dai Bridge’in piyasaya sürülmesinden dolayı kaynaklanıyor.

MKR Madenciliği Nasıl Yapılır?

CoinMarketCap verilerine göre 40. Sırada bulunan altcoin’in maksimum arzı 1,005,577 adettir. Bütün arzın hepsi şirket tarafından piyasa sürülmüştür. Bu nedenle Maker Coin madenciliği bulunmamaktadır.

MKR Coin Nereden Alınır?

Son olarak MKR’yi Binance borsasından satın alabilirsiniz. Binance borsasına kaydınız yoksa %20 Komisyon buraya tıklayıp kaydolabilir, komisyon indirimi ve bir çok fırsattan faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir