Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.380
% 2.06
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.380
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Magic Eden ve Madlads Nedir?

magic eden

Mad Lads xNFTs, kısaca Mad Lads olarak anılır, Coral tarafından oluşturulan ve Solana blok zinciri üzerinde farklı özelliklere sahip 10.000 çarpıcı, benzersiz insan karakterlerinin yer aldığı bir NFT koleksiyonudur. Mad Lads NFT’ler, Coral tarafından geliştirilen Backpack cüzdanı içinden çalıştırılabilen gömülü kodları içeren yürütülebilir NFT’lerdir (xNFT’ler).

Mad Lads NFT Koleksiyonu

Mad Lads NFT’ler, Solana blok zinciri üzerinde mint edilmiş ve 10.000 farklı özelliklere ve nadirliklere sahip insan karakterlerini içeren benzersiz bir sanat koleksiyonudur. Yazım sırasında, koleksiyondaki yaklaşık 9.966 Mad Lads mint edilmiş ve ağda 4.200’den fazla NFT koleksiyoncusu tarafından tutulmaktadır.

Koleksiyondaki her sanat eseri benzersiz bir kimliğe sahiptir; özellikler cinsiyet, giyim, yüz ifadesi, tür ve saç gibi karakteristiklere uygulanır. Nadirliklere bağlı olarak, koleksiyondaki bazı NFT’ler Ağız, Sigara ve Eldiven gibi ek özelliklere sahip olabilir ve bu özellikler içeren NFT’lerin değerini etkiler.

Diğer sanat NFT koleksiyonları gibi, Mad Lads NFT’leri Solana ağındaki NFT pazarlarında, Tensor, Solanart, Magic Eden ve HadeSwap gibi, ticaret yapılabilir. Solana tabanlı NFT pazarı Magic Eden’den edinilen bilgilere göre, bu yazı yazılırken bir Mad Lad NFT’si için en yüksek talep edilen fiyat, #1313 numaralı parça için 42.108 SOL’dur.

Mad Lads NFT’in Arkaplanı

Mad Lads NFT, Solana Çerçeve geliştirme şirketi olan Coral tarafından oluşturulmuştur. Mad Lads NFT’leri başlangıçta 6.9 SOL olan bir çıkarma fiyatıyla sunulmuştur. Mint etme etkinlikleri, NFT koleksiyonunun hızlı bir şekilde üne kavuşmasında rol oynamıştır. Coral, Trystan Yver ve Armani Ferrante liderliğindeki ekip, ilk çıkarma platformuna yapılan bir saldırıya tepki olarak, botları ve kötü niyetli oyuncuları orijinal mint etme web sitesinin bir kopyası olan bir bal kavanozu platformuna yönlendirerek etkinliğin akışını kontrol altına almıştır.

Sahte mintleme platformundan 250.000 doların üzerinde değerde SOL toplanmış ve kullanıcılara geri ödenmiş, gerçek mint etkinliği ise proje içinde yer almak isteyen koleksiyoncular için daha fazla NFT düşüş arzısını sağlamıştır.

Proje, mint etkinliğinden 8 milyon doların üzerinde gelir elde etmiş ve hızla büyümüş, daha sonra Solana’nın kurucularının da dikkatini çekmiş ve onların NFT koleksiyonuna desteklerini göstermiştir. Mad Lads NFT, DeGods ve Y00ts gibi dikkate değer NFT’lerin ağdan ayrılma döneminde Solana ağına katılarak bu dönemde ilgi görmüş ve rekabetin azalmasıyla birlikte dikkat çekmiştir.

Koleksiyonun popülerliğine katkı sağlayan faktörlerden biri de Backpack cüzdanıyla olan ilişkisidir. NFT mint etkinliği, Mad Lads NFT’lerinin yalnızca Backpack üzerinden mint edilebildiği özel bir etkinlikti. Çoğu kripto cüzdanının aksine, Backpack cüzdanı, xNFT’leri desteklemek üzere tasarlanmıştır.

Magic Eden Nedir?

Magic Eden, Solana ekosistemiyle başlayıp sonrasında Ethereum, Polygon ve hatta Bitcoin Ordinals gibi farklı blockchain ağlarına genişleyen önde gelen bir NFT pazar yeridir. Platform, NFT alım-satımı ve oluşturulmasının yanı sıra gözetimsiz kripto cüzdanı, geliştirici kaynakları ve NFT ile Web3 projeleri için bir fırlatma rampası gibi çeşitli temel özelliklere sahiptir.

Magic Eden, kullanıcı dostu arayüzü, düşük işlem ücreti politikası, esnek telif hakkı sistemi, launchpad platformu ve geliştirici kaynakları gibi özelliklerle Solana ağında öne çıkmıştır. Ancak son yıllarda, platform farklı blockchain ağlarındaki sanatçılar, yaratıcılar ve NFT meraklılarını bir araya getirerek geniş bir kitleye ulaşmıştır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir