Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.607
% 0.70
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.607
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Madencilik Şirketi Core Scientific İflas Ediyor

Core Scientific

Günün erken saatlerinde gelen habere göre kripto madencilik şirketi Core Scientific,  Teksas’ta bölüm 11 iflas başvurusu için hazırlanıyor.

Halka açık en büyük madencilik firmalarından biri olan Core Scientific’in hala pozitif nakit akışı sağladıklarını, ancak bunun kiraladığı ekipmanlara olan borcunu geri ödemek için yeterli olmadığını söyleniyor. Şirketten konu hakkında hala resmi bir açıklama gelmedi.

Bitcoin madencilerinin kripto fiyatlarındaki düşüş ve artan enerji maliyetleriyle başa çıkmaya çalıştığı biliniyor. 2022 yılı içerisinde peş peşe zarar ettikleri açıklanan firmaların bazıları çoktan iflas ettiğini bildirdi.

Core Scientific Normal Şekilde Çalışmaya Devam Edecek

Gelen haberlere göre, Core Scientific iflas başvurusuna rağmen tasfiyeye girmemeyi tercih ediyor ve şirketin borcunun büyük kısmını elinde tutan kıdemli menkul kıymet sahipleriyle bir anlaşmaya vardığı için normal şekilde çalışmaya devam edecek.

Daha geçen hafta en büyük alacaklılarından biri olan B Riley Financial, iflastan kurtulmasına yardımcı olmak için 72 milyon dolarlık bir can simidi uzatmıştı. Daha önce, Kasım ayında Core Scientific, Ekim ayında olası bir iflas başvurusu uyarısının ardından 435 milyon dolarlık bir zarar bildirdi.

Kripto madencileri bu yıl boyunca gelirlerinde önemli düşüşler yaşadı. Madencilik gelirleri Kasım ayında %20 oranında düşerken, bitcoin fiyatı ayın büyük bir bölümünde 17.000 doların altında seyretti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Madencilik Şirketi Core Scientific İflas Ediyor” te bir düşünce

  1. Pingback: Hindistan Merkez Bankası Başkanı: "Kripto Yasaklanmalı" | COİN MÜHENDİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir