Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.889
% 1.48
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.889
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Madenciler Ethereum’dan Çıkıp Bu Altcoin’e Koşuyor: Fiyat Patladı!

Ethereum madencileri, lider altcoin projesi ETH’den çıkıyor. Onun yerine, unutulmaya yüz tutmuş bir altcoin’e giriş yapıyorlar. Ether ağı, Eylül ayında Proof-of-Work konsensüs mekanizmasından Proof-of-Stake mekanizmasına geçiş yapacak. Bu nedenle, CPU ve GPU madenciliği yapan kullanıcılar, Ethereum’u terk etmeye başladı. Bahsi geçen çıkışlarda ETH kurucusu Vitalik Buterin’in açıklamaları da önemli bir rol oynadı. Tüm bu olayların ardından eski bir altcoin’in fiyatı resmen patladı.

Madenciler Ethereum Classic’e giriş yapıyor

Ethereum ağı, PoW modelinden PoS modeline geçiş yapmak için hazırlanıyor. PoS, yüksek enerji kullanan PoW madencilik modelinden oldukça farklı. Buna göre, düşük enerji tüketimi ve karbon emisyonları nedeniyle daha çevre dostu ve sürdürülebilir bir model olarak öne çıkıyor. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, Ether’in PoS’a geçişi Merge yükseltmesinin yayınlanacağı Eylül ayında gerçekleşecek. Tüm bu gelişmelerin sonucunda ETH ağındaki madenciler, başka bir altcoin projesine geçiş yapıyor. Bu altcoin’in adı Ethereum Classic (ETC). Madencilerin, ETC’ye geçişlerinin arkasında birçok neden yatıyor. Buna ek olarak, geçişlerin ardından ETC fiyatında büyük bir yükseliş ortaya çıktı.

ETC fiyatı neden yükseliyor?

Daha fazla madenci Ethereum’dan (ETH) Ethereum Classic’e (ETC) geçmeye devam ediyor. Sonuç olarak, ETC hem benimsenme hem de fiyat konusunda önemli yükseliş hareketleri yakalamayı başardı. Kripto topluluğu içindeki ETC ile ilgili söylentiler, birçok yatırımcının dikkatini altcoin’e yöneltmesine neden oldu. Bu söylentiler, unutulmaya yüz tutan ağdaki artan madenci faaliyetiyle bir araya geldi. Böylece, talepte bir patlama ortaya çıktı. Tüm bu öğelerin kombinasyonu sonucunda ETC, oldukça güçlü bir yükseliş yakaladı. Yazının yazıldığı sırada Ethereum Classic, günlük %26,76 artışla 42,42 dolardan işlem görüyor. Kripto para son 7 gün içerisinde %63,5’in üzerinde değer artışı yaşadı. Bununla birlikte veriler, altcoin’in 16 Temmuz’dan bugüne kadar %190 yükseldiğini ortaya koyuyor. Sonuç olarak ETC, kripto ayı piyasasında çoğu lider altcoin’den daha iyi performans sergiliyor.

Ethereum Classic için sırada ne var?

ETC, sadece Ethereum’dan çıkış yapan madencileri kendine çekmiyor. Bununla birlikte, kendini geliştirmek için kullanabileceği yatırımcı fonlarını da bünyesine katıyor. En büyük kurumsal madencilerden biri olan AntPool da bunlar arasında yer alıyor. AntPool, Ethereum Classic ağının gelişimini desteklemek amacıyla yaklaşık 10 milyon dolar değerinde yatırım sözü verdi. Bahsi geçen yatırım fonları, ECH’ye daha fazla madenci, kullanıcı ve yatırımcı çekecek gibi duruyor. Eğer bu yaşanırsa, ETC fiyatının hem kısa hem de uzun vadede önemli yükselişler görmesi muhtemel.

Vitalik Buterin: “Göç edebilirsiniz”

Ether ağının yeni PoS sisteminde eski madencilerini, ağ doğrulayıcılarına dönüştürmeyi hedefliyor. Bu nedenle madencilerin ETC’ye geçiş yapması, ETH için bir kayıp anlamına geliyor. Bununla birlikte Ethereum kurucu Vitalik Buterin, son yaşanan geçişleri gayet ılımlı bir şekilde karşıladı. Paris’te gerçekleşen EthCC etkinliğinde konuyla ilgili konuştu. Buterin, “Proof-of-Work’ten rahatsız oluyorsunuz. Eğer böyleyse, Ethereum Classic’e göç edebilirsiniz çünkü o iyi bir Blockchain” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir