Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.367
% 0.79
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.367
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

LUNA Bir Altcoin’i Daha Çöküşe Sürükledi: Fiyat Eriyor!

Abracadabra ekosisteminin ABD dolarına sabitlenmiş bir stablecoin’i olan Magic Internet Money (MIM), zamansız bir kripto kışında 1 dolarlık sabitini kaybeden tokenlar arasına katıldı. MIM tokenının ani olarak de-peg’i, dün akşam saatlerinde başladı. Ardından, tokenın fiyatı sadece üç saat içinde 0,926 dolara düştü. Bu olayın arkasında, Terra (LUNA) ekosistemindeki ölüm sarmalı olduğu düşünülüyor. İşte detaylar…

Terra (LUNA)’nın UST’sinin ardından MIM algoritmik stablecoin’i düştü

Terra’nın LUNA ve TerraUSD (UST) ölüm sarmalı sadece yatırımcıları etkilemekle kalmadı. Aynı zamanda Twitter hesabı “AutismCapital” tarafından iddia edildiği gibi Abracadabra’nın MIM tokenı dahil olmak üzere çok sayıda kripto projesini olumsuz etkiledi. AutismCapital, içeriden bir bilgiye dayanarak, Terra’nın ani düşüşünün doğrudan bir sonucu olarak Abracadabra’nın 12 milyon dolarlık borç tahakkuk ettiğini iddia etti. Kullanıcıya göre “tasfiyeler protokolün MIM yükümlülüklerini karşılayacak kadar hızlı gerçekleşemedi”.

Ancak Abracadabra’nın kurucusu Daniele Sestagalli, iflas iddialarını reddetti. Düşen MIM fiyatlarına atfedilen borçlarını geri ödemek için yeterli kaynakları olduğunu söyledi. Sestagalli şunları söyledi:

Abracadabra hazinesinde borçtan daha fazla parası var. CRV, protokol için değerli.

Algoritmik stablecoin’ler değer kaybediyor

Duruşunu yineleyen Sestagalli, 12 milyon dolarlık varlığa sahip hazine adresini halka açık bir şekilde paylaştı. İlgili yatırımcılardan on chain verileri kullanarak aynı şeyi doğrulamasını istedi. Öte yandan Autism Capital, Sestagalli’nin şüpheli borcunun beş gün önce oluşturulduğunu iddia etti. MIM’in Discord grubunda bununla ilgili konuşmasını gösteren aşağıdaki ekran görüntüsünü paylaştı.

İflas riski, MIM hazinesinin değer kaybetmeye devam etmesi veya daha fazla borç oluşması yoluyla Abracadabra protokolünü tehdit etmeye devam ediyor. Bu nedenle yatırımcılara yatırım kararları vermeden önce piyasa dalgalanmalarını takip etmeleri ve kendi araştırmalarını (DYOR) yapmaları tavsiye edilir. Bu sırada, Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere bir başka stablecoin’de de-peg olayı meydana geldi. De-peg, stablecoin’in 1:1 oranındaki sabitinden ayrılması anlamına geliyor. Beş gün önce, 13 Haziran’da, stablecoin protokolü USDD’nin fiyatı büyük kripto borsalarında 0.97 dolara düştü.

Tron DAO Rezervi, piyasa dalgalanmaları sırasında yardımcı olmak için USDD sabitini savunmak için 700 milyon USD Coin (USDC) aldığını açıkladı. Fon infüzyonunun bir sonucu olarak, stablecoin’in arkasındaki ekip, USDD’nin teminatlandırma oranının şimdi yüzde 300’e yükseldiğini açıkladı. Genel kripto düşüşünden bağımsız olarak, USDD’ye yönelik bu gelişmeler TRON’un (TRX) değerini olumsuz etkiledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir