Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.864
% 1.05
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.864
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Luna 2.0 Nedir?

Terra LUNA projesi, 2018 yılında Güney Koreli girişimciler Do Kwon ve Daniel Shin tarafından ortaklaşa kurulan Terraform Labs tarafından oluşturulmuştur. Ancak proje Mayıs 2022 tarihinde USTC tarafında yaşanan kriz sonrası sert çatallanma ile Terra 2.0 ile blok zinciri yeniden hayata geçmiştir.

Terra blok zinciri, kullanıcılarının anında Terra stablecoinleri oluşturmasına, biriktirmesine, alıp satmasına veya takas etmesine olanak tanımaktadır.

Terra projesi, Terra coinleri ve LUNA coin olmak üzere iki ana kripto para biriminden oluşuyordu. Terra üzerindeki en büyük stable coin, UST idi. LUNA coin, Mayıs 2022’de UST tarafında fiyat dengesinin bozulması ile ciddi bir kriz yaşadı ve bu olayla bütün kripto para piyasası sarsılmıştır.

LUNA 2.0 temelde UST adlı Dolar’a endeksli stabil coinin çöküşünün ardından, Terra Luna ekosistemini kurtarmayı amaçlayan Terra blok zincirinin yeni token’ı olacaktır.

Çöküşün nedenleri arasında; çöküşten günler önce toplu para çekmeler, yatırımcıların kripto para birimleriyle ilgili endişeleri ve Bitcoin fiyatındaki düşüş yer almaktadır. Çöküş sırasında, UST yakılarak LUNA’ya dönüştürülmüştür. Bu durum artan arz nedeniyle LUNA’nın fiyatının düşmesine neden olmuştur.

Bu olaylar sonrasında projenin kurucuları, çatallanmaya giderek Terra 2.0 ile yeni bir blok zinciri yarattılar. Çatallanma birçok kripto para platformu tarafından desteklenerek yeni blok zinciri ile tekrar aktif hale gelmiştir. Kripto para birimi, çoğu borsa tarafından listeden çıkarıldı fakat birkaç borsada hala mevcuttur. İsim sadece Luna değildir. Çöküş yaşayan eski Terra Blockchain ağının adı Terra Classic olarak değiştirilecektir. Yeni Blockchain ağının adı ise Terra olacaktır. Terra Classic ağında LUNA’lar bundan sonra LUNC (Luna Classic)olarak adlandırılırken, yeni token’lar LUNA olarak adlandırılacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir