Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.196
% 0.30
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.196
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Loopring(LRC) Nedir? Nasıl Çalışır?

Loopring Nedir

Son zamanlarda sıkça ismini duyduğumuz Loopring(LRC), Merkeziyetsiz Finans (Defi) projelerinin en yeni oyuncularından biridir. Peki, Loopring(LRC) tam olarak nedir? Ne gibi avantajları var? Gelin birlikte Loopring projesini inceleyelim.

Loopring(LRC) Nedir?

Loopring, borsalar arasında varlık transferlerine izin veren Ethereum blok zinciri üzerinde bulunan merkeziyetsiz bir DEX’tir. Amacı, küresel bir kullanıcı ağı için yeni kripto varlık borsalarının oluşumuna olanak sağlamak ve kullanıcıların farklı kripto para birimlerini kullanarak bu platforma katılmasını teşvik etmektir. Loopring, Ethereum katman-2 ölçeklendirme projesidir. Ağ, Saniyede yapılan işlem bakımından Ethereumdan 1000 kat daha hızlıdır ve daha düşük ücret gerektirir.

En önemli özelliği ise zkRollup denilen, sıfır bilgi toplamaları adlı yeni bir kriptografi türünün kullanımıdır. Bu teknoloji, Loopring borsalarının Ethereum’daki merkeziyetsiz borsalarla ilgili düşük hız ve yüksek maliyet sorunlarından kaçınmasını sağlar.

Loopring Kuruluşu

Loopring, yazılım mühendisi Daniel Wang tarafından 2017 yılında kurulmuştur. Protokol, DEX’ler oluşturmak için üçüncü tarafları bulmakta zorlanan kullanıcılar için bir çözüm sunmaktadır. 

Loopring’in ilk token arzı (ICO), 2017 yılında olmuştur. Yaklaşık 45 milyon dolar toplanmıştır. Fakat, Çin’in sıkı düzenlemeleri nedeniyle toplanan fonların çoğu iade edilmiştir. Geri kalanı, Loopring Foundation tarafından protokolün geliştirilmesi için kullanıldı.

Loopring(LRC)

Loopring Nasıl Çalışır?

Loopring (LRC) platformu, kullanıcılarının düşük hız ve yüksek maliyet sorunlarından kaçınarak kripto para birimlerini alıp satmasına olanak tanıyan merkeziyetsiz bir finans (DeFi) protokolüdür.

Loopring’in zkRollup özelliği, çok sayıda işlemi zincir dışında bir araya getirerek işlem sayısını büyük ölçüde azaltır ve Ethereum ağına da çok daha az yük bindirir. Bu sayede, Loopring borsalarında yapılan işlemler diğer merkeziyetsiz borsalara göre daha hızlı ve daha ucuz hale gelir.

zkRollup’ta kullanılan “sıfır bilgi” kanıtı, matematik işlemlerinin doğruluğunu doğrulamak için kullanılır. Bu kanıt, işlemin cevabını göstermeden kullanılan denklemleri ortaya çıkarır ve güvenli bir şekilde işlemi onaylar.

Loopring’in emir döngüleri, dairesel bir işlem sistemi kullanarak birden fazla emri karıştırır ve eşleştirir. Bu işlem sistemi, her emrin kendi çifti için karşıt bir emir gerekmeden istenen tokenleri değiş tokuş edebileceği bir döngü oluşturur. Bu sayede, Loopring kullanıcıları daha hızlı ve daha verimli bir şekilde kripto para birimleri alıp satabilir.

Loopring Madenciliği

Loopring’de, ring madencileri, ilgili tüm tarafların taleplerini karşılayana kadar emirleri doldurarak işlemleri tamamlamaktadır. Madenciler, Loopring token cinsinden bir ücret veya emirin son satın alma tutarı üzerinden bir kâr marjı kazanırlar. Bu sayede, satıcıların paralarının karşılığını en yüksek şekilde almaları sağlanmaktadır.

Bu protokol, satıcılar için en iyi fiyatları bulmaları amacıyla adil ödeme yapılmasını sağlar. Bu, aynı zamanda en iyi ticaret değeri protokol aracılığıyla sunulduğu için arbitraj fırsatlarını da azaltır.

Loopring Tokenomik

Loopring(LRC) Tokenomik

  • Toplam arzın %80’i Likidite sağlayıcılarına
  • Toplam arzın %10’u  Loopring’in sigorta fonuna
  • Toplam arzın %10’u DAO’ya ayrılmıştır.

Loopring Piyasa İstatistikleri

CoinmarketCap verilerine göre Loopring projesinin maksimum arzı  1,374,513,896 adet LRC ile sınırlıdır. Dolaşımdaki arzı ise 1,330,133,546 adet LRC’dir. Bu da toplam arzın %97’sine tekâmül eder.

Yazının yazıldığı tarihte ise piyasa hacmi 453,684,337 dolardır.

 

LRC’yi Nasıl alabilirim

Loopring(LRC), dünyanın en büyük borsalarından birisi olan Binance’de listeli durumdadır. Satın almak ve ömür boyu %20 komisyon indiriminden faydalanmak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür bilgilendirici içerikler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir