Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.341
% 0.84
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.341
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Long Oranları 10 Milyar Doları Geçti! Yükseliş?

Long oranları tarafında pozisyon alan trader sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Yaklaşık 1 yıl sonra piyasada toplam long yönlü pozisyon oranı 10.6 milyar dolara ulaşmış durumunda. Bu on-chain verisi piyasanın her an yeşillenmeğe hazır olduğunun habercisidir. Peki, bu long pozisyonlar tasfiye edilebilir mi?

FTX Batışından Sonraki En Yüksek Oran!

Geçtiğimiz yılın kasım ayında kripto para piyasaları için bir felaket yaşandı. Batmak için çok büyük olan (To Big, To Fail) FTX borsası büyük bir çöküş yaşadı. Bu çöküş piyasada domino etkisi yaratdığından onlarca kuruluş ya batdı, ya da batışın eşiğine geldi. Ayrıca yatırımcılarına boğa sezonunda devasa miktarlar kazandıran Solana (SOL) FTX tarafından desteklendiği için 95% oranında bir düşüş yaşadı.

Oluşan bu şok etkisinin ardından, piyasada korku oranı muazzam seviyelere yükseldi. Herkes parasını bu piyasadan çıkarmak için sıraya girdi. Bu durumda toplam piyasa değeri 2 trilyondan 1.2 trilyon dolara indi. Bu yüzden piyasada uzun bir zamandır, bu kadar yüksek oranda bir long yönünde alınmış pozisyon mevcut değildi.

quicktake-image
Kaynak: CryptoQuant

Piyasanın durgun geçmesine, keskin ve net bir fiyatlanmanın olmamasına rağmen bu long oranları artışı yükselişin gelme ihtimalini de artırıyor. Ama unutmamak gerektir ki, akıllı para (smart money) hiç durmaz ve bu tür durumlarda bu pozisyonları tasfiye eder. Smart Money asla tek bir taraf seçmez, o yüzden kontratların alımındaki 10 milyar dolarlık pozisyonların tasfiye edilme ihtimali de vardır.

Dikkatinizi çekebilir: Blockchain Capital’in Twitter hesabı hacklandi!

Yapılması Gereken Nedir?

Grafikten de anlaşıldığı üzere Open Interest (OI) verisi trend ile ters bir şekilde ilerlemektedir. Bu tür durumlarda OI trendin yönü ve gücünün belirlenmesi için kullanılmaktadır. Eğer OI yukarı yönlü ilerliyorsa, Bitcoin’de bir düşüş trendi varsa, bu veri trendin güçlü olduğu ve hala daha devam edeceğini gösterir.

Şuan için grafikte de görmüş olduğunuz gibi kontratlarda büyük bir çoğunluğu alıcı tarafı oluşturmaktadır. Bu durum ise fiyata yukarı yönlü bir haraket kazandırabilir. Bunun dışında fonlama oranlarında da Şubat ayından itibaren bir pozitiv durumun oluştuğunu görüyoruz. Her zaman pozisyon almadan önce kendi araştırmanızı yapmanızı ve buna göre aksiyon almanızı öneririz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir