Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.017
% 1.47
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.017
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Litecoin Proje İncelemesi

Litecoin(LTC) Nedir

Litecoin (LTC), Bitcoin’in bir değer deposu olarak daha doğal faydasını tamamlamak üzere ödemeler için daha uygun olacak artan erişilebilirlik ve işlem hacmine sahip bir kripto para birimini tanıtmak amacıyla 2011 yılında oluşturuldu. Google çalışanı ve eski Coinbase mühendislik direktörü Charlie Lee tarafından piyasaya çıkarıldı.,

Litecoin Bitcoin’e alternatif bir seçenek olmak için oluşturulmuştur. Aralarındaki en büyük fark işlem hızı diyebiliriz.
Litecoin ağı Bitcoin’in 10 dakikası yerine her 2,5 dakikada bir bloğu oluşturmayı amaçlar. farklı algoritması sayesinde (SHA yerine Scrypt) bir çok konuda birbirinden ayrılırlar.

Litecoin vs. Bitcoin: What's the Difference? | Genesis Mining

 

Çalışma algoritmasında sabit bellekli olmayan bir algoritmanın asimptotik olarak daha fazla bellek gerektiren sıralı bir bellek sabit işlevi olan scrypt kullanır. Scrypt algoritması nedeniyle litecoin madenciliği için yapılan FPGA ve ASIC cihazlar, sha-256 kullanan bitcoin için olduğundan daha karmaşık ve üretilmesi daha pahalıdır. Son olarak 2023’te halving’i planlanan Litecoinin blok başına 12,5  Litecoin yerine 6,25 Litecoin ödül verilecektir.

Litecoin in ne kadar Bitcoin’le benzerliği bilinse de blok oluşturma sırasındaki hızı ve devamlı artan maximum para arzı onun kendine has özellikleridir.

Hem Litecoin hem de Bitcoin, fikir birliği yöntemi olarak Proof of Work (PoW) kullanır. Her iki varlık içinde madenciler doğru blokları oluşturmak için kıyasıya yarışmak durumundadırlar.

Daha hızlı blok süreleri ve daha yüksek işlem hacmi ile Litecoin, daha pratik ve ölçeklenebilir bir değişim aracı olarak inşa edildi, Bitcoin ise daha çok bir değer deposu haline geldi. Ancak şurası da bir gerçek Litecoin şu anda dünyadaki en tanınmış, güvenilir ve kullanılan blok zinciri tabanlı ödeme ağlarından biridir ve birçok kişi artık Litecoin’i Bitcoin’e bir rakip değil,Bitcoin’in tamamlayıcısı olarak görmektedir.

Litecoin nedir ve neden bu kadar ilgi görüyor? - Webrazzi

Ayrıca Litecoin, çok düşük maliyetlerle para transfer edebilme imkanına sahiptir.Bu yüzden uygun fee ücretleri nedeniyle aktarımlarda tercih edilmektedir.

Litecoin Avantajları nedir

Diğer Kripto paralar arasından kendini öne  çıkaran Litecoin, büyük depolama sistemi ve hızlı işlem özellikleri ile öne çıkar. Ayrıca madencilik işlemleri daha düşük sistem gereksinimleri ile yapılabilir. Bu sayede işlem onay süreleri çok düşüktür.

Litecoin Dezavantajları nelerdir

2017 yılında Charlie Lee, “çıkar çatışması” olduğunu söyleyerek bütün kripto varlıklarını sattı. Bu olaydan sonra birçok yatırımcı projeye olan güvenini kaybetti. 13 temmuz 2022’de çıkan  habere göre Binance  ,  son güncellemesinde MimbleWimble (MWEB) yükseltmesi aracılığıyla gönderilen Litecoin ( LTC ) işlemlerine verdiği desteği sonlandırdığını duyurdu .

Litecoin için Lansman ve İlk Jeton Dağılımı

Litecoin, 150 madeni para ön mayın başlattı, madeni paralar genesis bloğunun madenciliği için ödüllendirildi ve başlangıçta proje geliştirme ödülleri için ayrılmış olan 2 müteakip blok. Genesis bloğu 10/7/2011’deydi.

Litecoin Piyasa Değeri

Litecoin(LTC)’in piyasa değeri yaklaşık 3,758,665,127 dolardır. Toplam arzı 84,000,000 LTC iken, dolaşımdaki arzı 71,057,106,28 LTC’dir.

Litecoin’i Nasıl Alabilirim

Litecoin, dünyanın en büyük borsalarından birisi olan Binance’de listeli durumdadır. Satın almak ve ömür boyu %20 komisyon indiriminden faydalanmak için bağlantıya tıklayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir