Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$58.959
% 3.12
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 58.959
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Liquity, Kullanıcı Belirlemeli Borçlanma Oranlarına Sahip Yeni Stablecoin Tanıttı

Liquity V2, borç alanların borçlanma maliyetlerini kendilerinin belirlemesine olanak tanıyacak, DeFi‘de yeni bir yaklaşım sunacak ve protokol gelirlerinin büyük kısmını likidite sağlayıcılarına geri ödemeyi planlıyor.

Liquity’nin yükseltilmiş protokolü, DeFi getiri yarışında rekabeti artırmayı hedefliyor ve üçüncü çeyrekte hayata geçmeyi planlıyor. Yeni stablecoin BOLD, Liquity’nin mevcut LUSD stablecoini ile birlikte var olacak ve likidite veya kaldıraç sağlamak için yatırımcılara ETH’nin likit staking türevlerini teminat olarak kullanma imkanı tanıyacak.

Decentralized finance (DeFi) kredi platformu Liquity (LQTY)’nin planlanan yükseltmesi, Ethereum (ETH) likit staking tokenlerini destek varlıklar olarak kullanan ve borçlar için kullanıcı belirlemeli faiz oranlarına izin veren aşırı teminatlandırılmış bir stablecoin içerecek. Protokole göre bu, DeFi’de bir ilk olacak.

“Mevcut protokoller ya faiz oranlarını ayarlamak için yavaş ve potansiyel olarak uyumsuz insan yönetimine dayanıyor ya da faiz ödemelerini stablecoin taleplerini artırmak için hedefli bir şekilde kullanma yöntemine sahip değil,” diye belirtiyor Salı günü yayınlanan beyaz bültende. “Liquity V2 bunu değiştirecek.”

Yeni versiyonun detayları, üçüncü çeyreğin sonunda piyasaya sürülmesi planlanırken, yeni getiri kazanma stratejileri ve DeFi yerel stablecoinlerinin yatırım getirisini 2022 ve 2023’teki kripto kışından kaldırmasına yardımcı oldu. Örneğin, Aave ve Curve geçen yıl kendi stablecoinlerini tanıttı, Ethena’nın “sentetik doları” USDe, bitcoin (BTC) ve ETH vadeli işlemlerinden getiri elde ederek $2.3 milyar depozito çekti.

Liquity, kullanıcıların protokole ETH yatırarak 0% faizli aşırı teminatlandırılmış LUSD stablecoinlerinde kredi almalarına imkan tanıyan bir stablecoin kredi sağlayıcısı olarak biliniyor. Mayıs 2021’de, önceki kripto boğa piyasasının zirvesinde, protokole kilitlenen toplam değer (TVL) $4 milyarı aştı. Şu anda yaklaşık $700 milyon seviyesinde, DefiLlama verilerine göre.

Yeni stablecoin, BOLD, LUSD ile birlikte var olacak. Borç alanların ETH ve likit staking ETH türevlerini teminat olarak yatırarak borç almalarına ve tercih ettikleri faiz oranını belirlemelerine izin verecek ve borçlanma ücretlerinden elde edilen gelirin çoğunu istikrar havuzuna ve protokol tarafından teşvik edilen ikincil piyasalara geri ödemeyi planlıyor.

Borç alanların kredi oranlarını belirlemelerine izin vermenin arkasındaki fikir, teşvikleri hizalamaktır: Borç alanlar ne kadar fazla ödemeye istekli olurlarsa, protokole o kadar fazla gelir katkıda bulunurlar ve bu gelir, istikrar ve likidite havuzlarında BOLD sahiplerine ödenir.

“LUSD, merkezi olmayan yetenekleri için harika, ancak yükselen veya düşen faiz oranları gibi değişen piyasa koşullarına uyum sağlama esnekliğine sahip değil,” dedi Liquity’nin iş geliştirme ve iletişim başkanı Samrat Lekhak, Telegram üzerinden verdiği bir röportajda. “Pozitif faiz oranları dönemlerinde, stablecoin için sürekli bir getiri kaynağı ihtiyacını ifade eder, ki BOLD bunu sağlar.”

Lekhak, Liquity, protokolü bu yılın üçüncü çeyreğinin sonunda hayata geçirmeyi planlıyor, dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir