Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.689
% 3.32
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.689
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Lagarde, krize karşı tahvil aracında anlaşma için bastırıyor

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde, henüz tamamlanmamış yeni kriz aracını bu haftaki faiz toplantısına yetiştirmek için bastırıyor.

Bloomberg’e konuşan kaynaklar, faiz toplantısına iki gün kala, politika yapıcıların Euro Bölgesi’nin daha zayıf üyelerine yönelik piyasa spekülasyonlarını engellemeyi hedefleyen yeni araç üzerinde anlaşmaya varmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Yetkililer, krize karşı tahvil aracıyla birlikte yarım puanlık faiz artışını da tartışıyor. AMB daha önceki yönlendirmesinde çeyrek puanlık faiz artışlarına gidileceği mesajını vermişti.

AMB geçen ay İtalyan 10 yıllık tahvil getirisinin 2014’ten bu yana ilk kez yüzde 4’ün üzerine çıkmasının ardından daha önceden planlanmamış bir toplantı gerçekleştirmişti.

Kaynaklar, devam eden yasal kaygıların yanı sıra, AMB tahvil alımlarından yararlanan ülkelerin karşılaması gereken koşulların da olması gerektiğini belirtiyor.

Bir AMB sözcüsü, faiz kararı öncesindeki sessizlik politikasına atıfta bulunarak yorum yapmadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir