Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.913
% 1.61
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.913
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Kuveyt Düzenleyicisi Kripto Yatırımlarını Yasakladı!

Kuveyt Bitcoin

Pazartesi günü yayınlanan genelgeyle Sermaye Piyasası Otoritesi, Kuveyt’ in kara para aklamayı önleme çabaları kapsamında FATF’nin belirlediği gereksinimleri karşılamak amacıyla kripto kullanımını yasakladığını duyurdu. Ülkenin mali düzenleyicisi, kripto kullanımıyla ilgili önemli adımlar atarak, ödemeler veya yatırımlar için kripto kullanımını yasakladı ve aynı zamanda dijital varlık madenciliğini tamamen yasaklayarak kripto alanındaki faaliyetlere sert bir duruş sergiledi.

Ayrıca, Sermaye Piyasası Kurumu, kriptonun merkezi olmayan bir para birimi olarak tanınmasını da yasaklayarak, halkı bu tür dijital varlıkların kullanımından uzak durmaları konusunda uyardı. Kurum aynı zamanda şirketlerin kripto ile ilgili herhangi bir hizmet sunmasına da izin verilmeyeceğini belirtti.

Kuveyt Bitcoin

Ancak belgede ayrıca, Kuveyt Merkez Bankası tarafından düzenlenen menkul kıymetlerin ve Sermaye Piyasası Kurumu tarafından düzenlenen diğer finansal araçların bu kripto yasağının dışında olduğu da vurgulandı. Bu, geleneksel finansal ürünlerin bu düzenlemenin etki alanında olmadığı anlamına gelmektedir.

Dikkatinizi Çekebilir : Nasdaq, Kripto Planlarını Durdurdu!

Kuveyt’in mali düzenleyicisi, kara para aklamayı önleme ve terörizmin finansmanıyla mücadele konusunda küresel standartları takip ederek FATF’nin kripto varlıklar için belirlediği tavsiyelere uymayı hedefliyor. Söz konusu yasaklar, Ulusal Kara Para Aklama ve Terörizmin Finansmanı ile Mücadele Ulusal Komitesi tarafından sektöre yönelik yapılan bir araştırmayı takip ediyor. Bu çerçevede, Kuveyt Sermaye Piyasası Otoritesi tarafından yayınlanan genelgeyle kripto kullanımıyla ilgili önemli düzenlemelere gidildi.

Kripto piyasasına etki edebilecek haberleri yakında takip edebilmek için Coinmuhendisi Haber telegram kanalımızı takip etmelisiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version