Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.991
% 1.65
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.991
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Solana, Yeni Tasarlanan “Solang” Aracını Tanıttı!

solana solang

Solana, EVM geliştiricilerinin geçişini kolaylaştırmak amacıyla özel olarak tasarlanmış olan Solang’ı duyurdu.


▪️ Şirket, EVM geliştiricilerinin Solana ekosistemine geçişini kolaylaştırmak için Solang derleyicisini kullanıma sunmak üzere hazırlanıyor.

▪️ Ortaya çıkartılan bir habere göre, Solidity’e hakim olan geliştiriciler, Solang’ın piyasaya sürülmesiyle birlikte Solana ağı üzerinde uygulama geliştirebilecekleri bir araca sahip olacaklar.

▪️ Geçtiğimiz günlerde Neon EVM, benzer bir aracın piyasaya sürüldüğünü duyurmuştu. Bu gelişmenin yanı sıra, proje ekibi de Ethereum ile uyumluluğu artırmak adına çalışmalarını kesintisiz bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.

▪️ Ethereum Solidity 0.8 ve Solana SPL tokenları ile entegre olan Solang, ayrıca “SOL” ağında bulunan EVM framework’lerinin de ağın temel özelliklerine erişmesine olanak tanıyor.

▪️ Bu entegrasyon, geliştiricilerin hem Ethereum’dan alışık oldukları araçları kullanmalarına hem de Solana’nın güçlü ve hızlı altyapısından faydalanmalarına olanak sağlıyor. Böylece, iki ekosistem arasında daha kolay bir geçiş ve uyum sağlanması hedefleniyor.

▪️ Solana ağı, çoğunlukla akıllı sözleşmeleri Rust veya C gibi diller kullanarak yazmaktadır. Geliştirici ekip, Solang’ın Solidity ve EVM entegrasyonu ile daha fazla erişilebilirlik sağlanacağını belirtiyor. Böylece, Solidity’e aşina olan geliştiriciler de ağ üzerine kolayca adapte olabilecek ve EVM yeteneklerini kullanarak ekosisteme katkıda bulunabilecekler.

▪️ Geliştiricilerin açıklamasına göre, Solana Labs, EVM geliştiricileri ile ekosistem arasındaki boşluğu doldurmayı amaçlayan yeni bir derleyici olan Solang’ı duyurarak, Solana’yı Solidity ile entegre edebilme imkanı sağladığı için heyecan duyuyor.

“Nasdaq, Kripto Planlarını Durdurdu!” Adlı yazımızı incelemek için buraya tıklayın.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version