Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.048
% 1.44
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.048
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

HSBC, Kurumlar İçin Tokenleştirme Hizmeti Sunacak!

hsbc hsbc token kripto banka

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan HSBC, Metaco ile işbirliği yaparak kurumsal müşteriler için tokenize edilen dijital varlık saklama hizmeti başlatmayı planlıyor.


HSBC’nin yaptığı açıklamada, 2024 yılında faaliyete geçecek olan saklama hizmetinin, bankanın dijital varlıklar ihraç etme platformu HSBC Orion’u ve yakın zamanda tanıtılan tokenize fiziksel altın teklifini tamamlayacağı vurgulandı.

Banka, bu platformların bir araya gelerek kurumsal müşteriler için eksiksiz bir dijital varlık çözümü sunacağını belirtti.

Bankalar ve finans kurumları, tokenizasyon sürecinde gerçek dünya varlıklarını (RWA) blok zincirlerine taşıyarak, hem özel defterlerde hem de halka açık ağlarda (örneğin Ethereum) çeşitli varlıkları temsil ediyorlar.

HSBC, şu anda saklama planlarının, özel ve/veya halka açık blok zinciri uyumlu tokenize tahviller gibi üçüncü taraf platformlarda ihraç edilen tokenize menkul kıymetleri içerdiğini, ancak bu hizmetin kripto paraların veya sabit paraların saklanması için değil, tokenize yapılandırılmış ürünler gibi finansal araçların saklanması amacıyla olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz ay, Singapur, Japonya, İngiltere ve İsviçre’deki düzenleyiciler, sabit gelir, döviz ve varlık yönetimi ürünleri için tokenizasyonu test edeceklerini duyurmuştu.


Buraya Tıklayarak Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmeyi Unutmayın.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version