Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.413
% 0.64
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.413
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Kurumsal Yatırımcılar, Bu 3 Altcoin’den Yüklü Miktarda Aldı!

Önde gelen bir kripto para varlık yöneticisi, 2022’de piyasa duyarlılığının sert bir başlangıç ​​yapmasının ardından kurumsal yatırımcıların, altcoin projelerine olan iştahını yeniden kazandığını söyledi. Peki, kurumsal yatırımcılar hangi altcoin’lere ilgiliydi? İşte detaylar…

En çok Avrupalı kurumlar fonlara yatırım yaptı

En son CoinShares Dijital Varlık Fonu Akışları Haftalık Raporuna göre, kripto yatırım ürünleri geçen hafta 180 milyon dolarlık giriş gördü ve girişlerin büyük çoğunluğu Avrupa’dan geldi. Bazı geç işlemlerin raporlanmasıyla da önceki haftanın girişleri 193 milyon dolardan 244 milyon dolara yükseldi. Girişlerin yüzde 99’u Avrupa’dan gelirken Amerika kıtasındaki fon girişleri, toplam miktarın yalnızca yüzde 1’ini oluşturdu.

Pazar payına paralel olarak, Bitcoin (BTC) odaklı dijital varlık yatırım ürünleri geçen hafta 144 milyon dolarlık giriş yaptı. Büyük sayılara rağmen CoinShares, BTC yatırımlarının geçen yıla göre azaldığını söylüyor ve raporda aşağıdaki ifadeler kullanılıyor:

Bitcoin [geçen] hafta toplam 144 milyon dolarlık giriş gördü ve yıldan bugüne girişleri 350 milyon dolara getirdi… Girişler, Bitcoin’in ilk çeyrekte toplam 3 milyar dolarlık giriş gördüğü geçen yıla göre geride kaldı. O zamanlar, bu varlık için özellikle coşkulu bir dönemdi

CoinShares raporuna göre kurumsal yatırımcılar bu altcoin projelerine ilgili

Geçen hafta Ethereum (ETH) ürünleri de yoğun girişler yaşasa da CoinShares, ETH’nin 2022 için negatif net akışlarının 2021’de belirlenen beklentilerin çok gerisinde kaldığını söylüyor. Rapora göre ETH, geçen hafta toplam 23 milyon dolarlık giriş gördü. Duyarlılık iyileşirken, net akışların yıl bazında 111 milyon dolar kadar negatifte kaldığı belirtiliyor. Bu, toplamda 705 milyon dolarlık giriş görülen 2021’deki ilk çeyreğe tezat oluşturuyor.

coinmuhendisi.com olarak geçen hafta bildirdiğimiz veriler de göz önüne alındığında, CoinShares’in verileri, son iki haftanın önemli bir farkla yılın en kurumsal girişlerini gördüğünü gösteriyor. Kurumsal yatırımcılar ayrıca akıllı sözleşme platformları Solana (SOL) ve Cardano’ya (ADA) para akıtarak Solana’yı resmi olarak yılın başından bu yana en iyi performans gösteren üçüncü yatırım ürünü haline getirdi. Raporda, bu iki coin’e yönelik aşağıdaki ifadeler kullanılıyor:

Solana ve Cardano, sırasıyla 8,2 milyon dolar ve 1,8 milyon dolarlık girişler gördü. Solana, yıldan yıla toplam 103 milyon dolarlık girişle şu anda en iyi performans gösteren üçüncü yatırım ürünü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version