Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.836
% 2.18
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.836
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Kritik Gelişme: Bu 2 Altcoin’e Toplu Dava Açılıyor!

Kripto paraların menkul kıymet olup olmadığı, SEC başkanı Gary Gensler’dan kurucu isimler Charles Hoskinson ve Vitalik Buterin’e kadar geçen haftanın tartışma konusu oldu. Bu konuya şimdi NFT’lerde dahil oluyor. En son haberlere göre 2 köklü altcoin projesi toplu dava ile karşı karşıya.

2 altcoin, kayıtsız menkul kıymetler sattığı iddiasıyla toplu davaya hazırlanıyor

Celsius’a yönelik ABD New Jersey Bölge Mahkemesinde yeni bir toplu dava açıldı. ABD’li hukuk firması Bragar Eagel & Squire, özellikle 9 Şubat 2018 ile 13 Temmuz 2022 arasında CEL satın alan tüm yatırımcılar adına altcoin projesini mahkemeye taşıyor. Toplu dava, kripto kredi platformu Celsius’un borç verme ve borçlanma yoluyla gelir elde ettiğini işleyecek. Dava aynı zamanda platformun yerel kripto para birimi CEL tokene “menkul kıymetler” olarak atıfta bulunuyor. Kripto şirketinin Haziran ayında iflas ettiğini duyurmasının ardından yatırımcıları sosyal medyada toplanmıştı. Bu dönemde aşırı volatilite nedeniyle işlemlerini durduran platform, kullanıcılarını yalnız bıraktı.

Celsius için ilk iflas mahkemesi geçen hafta Pazartesi günü gerçekleşti…

Celsuis avukatları şirketin 5 milyar dolardan fazla borcu olan yarım milyon alacaklıya sahip olduğunu açıkladı. Likidite kriziyle ilgili bilgiler ilk olarak Celsius’un 12 Haziran’da “aşırı piyasa koşulları” nedeniyle tüm müşteri çekme işlemlerini durdurduğunu açıklamasıyla ortaya çıktı. 14 Temmuz’da, Bölüm 11 iflas koruması için New York (SDNY) İflas Mahkemesi’ne resmen dilekçe verdi. Çoğunluğu bireysel yatırımcılar olan Celsius’un alacaklıları için mahkeme belgeleri rahatsız edici bir tablo ortaya koyuyor. Şimdi benzer bir toplu davaya Bored Ape Yacht Club ve ApeCoin’de hazırlanıyor.

Bored Ape Yacht Club (BAYC) ekibine toplu dava şoku

Hukuk firması Scott+Scott, Yuga Labs’ın “bilgisiz yatırımcılara” büyük yatırım getirisi şansı sunduğunu iddia ediyor. Önerilen bir toplu dava davası, Yuga Labs’in topluluğu Bored Ape Yacht Club’ın NFT’ler ve projeye bağlı ApeCoin satın almaya “uygunsuz bir şekilde teşvik ettiğini” iddia ediyor.

Hukuk firması Scott+Scott tarafından yürütülen toplu dava Perşembe günü yayınlandı. Yuga Labs’in ünlü destekçileri BAYC NFT’lerinin ve APE “fiyatını şişirmek” için kullandığını iddia etti.

Scott+Scott’in resmi internet sayfasında yer alan ayrıntılarda şunlar yazıyor:

Yuga Labs yatırımcıları, uygun olmayan bir şekilde Yuga Labs (YUGA LABS) tarafından piyasa sürülen finansal ürünleri, yani Ape Coin ve Bored Ape Yacht Club’ın takas NFT’lerini satın almaya teşvik edildi. YUGA LABS liderliği, şirketin NFT’lerinin ve jetonlarının fiyatını şişirmek için ünlü destekçileri ve onayları kullandı…Milyonlarca dolarlık sahtekarlıkla tanıtılan NFT’leri sattıktan sonra, YUGA LABS, yatırımcıları daha fazla kandırmak için Ape Coin’i piyasaya sürdü…Sonuç olarak, Yuga Labs bireysel yatırımcıları, YUGA LABS jetonlarının ve NFT’lerin satın alınmasından kaynaklanan kayıpların tazmini için hukuk firması Scott+Scott tarafından açılan bir toplu dava yoluyla bir araya geliyor.

Hukuk firması zarar gören yatırımcıları arıyor

Scott+Scott şu anda Nisan-Haziran ayları arasında BAYC NFT’leri ve Apecoin’de zarar gören etkilenen yatırımcıları arıyor. Yukarıdaki metnin devamında şunlar belirtiliyor:

Nisan 2022 ile Haziran 2022 arasında YUGA LABS token’lerinin veya NFT’lerin satın alınmasıyla bağlantılı olarak zarara uğradıysanız, yasal haklarınız hakkında daha fazla bilgi edinmek için Scott+Scott’a ulaşmanız teşvik edilir.

Bu zaman dilimi boyunca, APE Haziran sonunda kabaca %82,5 düşüşle 4,66 dolara ulaştı. Koleksiyonun taban fiyatı 151,5 ETH’den 92,9 ETH’ye düştü. Davadan gelişmeleri Coinmuhendisi.com‘dan aktarıyor olacağız.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir