Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$63.240
% 2.82
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 63.240
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Kripto Yasası Bugün Meclise Sunulacak!

Kripto Yasası Bugün Meclise Sunulacak!

AK Parti, kripto varlıkların tanımlanmasına ilişkin yasayı, bugün saat 15.30’da TBMM’ye sunacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugünkü sunulacak yasa önerisi ile kripto varlıkların ilk kez yasal tanımının yapılmış olacağını söyledi.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Sermaye Piyasası Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair yasa teklifine ilişkin ayrıntıları, bugün saat 15:30’da TBMM’de düzenleyeceği basın toplantısında açıklayacak.

Kripto varlıklar, “Dağıtık defter teknolojisi veya benzer bir teknoloji kullanılarak elektronik olarak oluşturulup saklanabilen, dijital ağlar üzerinden dağıtımı yapılan ve değer veya hak ifade edebilen gayrimaddi varlıklar” olarak tanımlanacak.


Kripto yasasının hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.


Türkiye, Kripto Yasası ile Gri Liste’den Çıkabilir

Dünya ekonomilerinin mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden FATF, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı için Türkiye’yi 2021 yılında gri liste tabir edilen listeye almıştı. Ayrıca kripto varlıklar ile alakalı bu düzenleme, 40 standardın 39’u ile uyumlu olan Türkiye’nin gri listeden çıkması için gereken son şartı da barındırıyor.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Kripto Yasası Bugün Meclise Sunulacak!” te bir düşünce

  1. Pingback: Kripto Yasası Tasarısı Meclise Sunuldu! - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir