Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.905
% 1.25
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.905
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Kripto varlıklar dayalı fonlarda son durum

Kripto varlıklara dayalı yatırım fonlarında geçen hafta 15,6 milyon dolarlık net fon çıkışı görüldü.

Coinshares tarafından paylaşılan verilere göre son 2 aydır durgun devam eden kripto fon ticaretinin Kasım ayına ABD Fed faiz kararı ve istihdam verileri gölgesinde satıcılı başladığı görüldü.

En yüksek çıkışlar ABD bölgesinden geldi

Amerika kıtasındaki fon çıkışları, geçen haftaya damgasını vurdu. ABD kurumsal yatırımcıları, geçen hafta 20,6 milyon dolarlık fon çıkışı gerçekleştirirken bu rakam Kanada’da 2,1 milyon dolar ve Brezilya’da 1,8 milyon dolarlık çıkış olarak kaydedildi.

Avrupa bölgesinde ise Almanya ve İsviçre’de sırasıyla 4 ve 6,8 milyon dolarlık fon girişleri görüldü. İsveç yatırımcıları ise 1,9 milyon dolarlık fon çıkışları kaydetti.

Bitcoin fonlarından çıkışlar piyasalardaki belirsizliği yansıttı

Kripto varlıklara dayalı fonlar arasında en yüksek çıkışında 13,2 milyon dolar ile Bitcoin fonlarında olduğu görüldü. Bunun yanında Bitcoin’in düşüşüne odaklı Short Bitcoin yatırım ürününde de 7,1 milyon dolarlık çıkış oldu. Bu yatırımcıların açıklanan önemli veriler öncesi belirsizlikten kaçtığının bir göstergesi olarak yorumlanabilir.

Diğer yandan Ethereum’a dayalı fonlara bir aylık aranın ardından girişler gerçekleşti. Ethereum fonları, geçen hafta 2,1 milyon dolar artış gördü. XRP, Ripple’ın SEC ile mücadelesinde avantaj sağladığı bugünlerde düşük de olsa talep görmeye devam ediyor. XRP fonları, geçen hafta 1,1 milyon dolarlık giriş gördü. Bitcoin ve Ethereum’un ardından  2,4 milyar dolarla en yüksek miktara sahip çoklu varlık fonları ise geçen hafta sessiz kaldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir