Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.844
% 7.92
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.844
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Kripto Türev Borsası Deribit Dubai’den Lisans Aldı

Kripto türev borsası Deribit, Dubai’de lisans alarak küresel merkezini Dubai’ye taşıyacak ve başkan yardımcısı Luuk Strijers’ı CEO olarak atayacak.

Dünyanın önde gelen kripto türev borsası Deribit, Dubai’nin Sanal Varlık Düzenleme Otoritesi (VARA) tarafından koşullu bir Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcı (VASP) lisansı aldı. Deribit, ayrıca küresel merkezini Dubai’ye taşıyacak ve başkan yardımcısı Luuk Strijers’ı yeni CEO olarak atayacak.

Deribit FZE Dubai’de Lisans Aldı

Deribit grubunun Dubai kuruluşu Deribit FZE, 2 Nisan’da yapılan bir basın açıklamasına göre, Dubai’nin Sanal Varlık Düzenleme Otoritesi (VARA) tarafından düzenleyici onay alan ilk kripto türev borsası oldu. Bu, şirket ve kripto topluluğu için büyük bir gelişme olarak kabul ediliyor.

Koşullu Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcı (VASP) lisansı, belirli koşulların yerine getirilmesine ve işletme onayının alınmasına bağlı. Lisans, hem spot hem de türev işlemlerine uygulanacak. Tam VARA onayı ile son formal adımların tamamlanmasının ardından resmi lansman gerçekleşecek.

Ayrıca, Deribit küresel merkezini Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai’ye taşıyacak. Şirket kurumsal operasyonlara başladıktan sonra kurumsal ve nitelikli yatırımcılara kripto hizmetleri sunacak. Bu arada, şirket, Panamalı bir aracı ortak aracılığıyla perakende yatırımcılara hizmet vermeye devam edecek. Aracı ortak, Deribit FZE’nin Dubai’deki bir üyesidir ve ileriki bildirime kadar bu şekilde devam edecek.

Şu anki başkan yardımcısı Luuk Strijers, Deribit’in yeni CEO’su olarak terfi etti. Ayrıca, eski Flow Traders CEO’su Dennis Dijkstra ve sektör veteranı Willem Meijer, Deribit için yönetim kurulu üyeleri olacak. Şirketin uzun vadeli büyüme stratejisi konusunda danışmanlık yapmaya devam edecekler.

Kripto Şirketlerinin Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ne Genişlemesi

Dubai, Mart 2022’de dünyanın ilk bağımsız kripto düzenleyicisi olan Sanal Varlık Düzenleme Otoritesi (VARA)’yi kurduğundan beri büyük bir kripto benimseme yaşadı. Binance, Bybit, OKX gibi birçok büyük kripto borsası şehre genişledi.

Dubai, kripto dostu düzenlemeleri ve kripto ticaretinin kolaylığı nedeniyle küresel kripto pazarının ana hedefi haline geldi. Canlı şehir Dubai, kripto topluluğu için en büyük etkinliklerden biri olan Blockchain Life Forum 2024’e 15-16 Nisan tarihlerinde ev sahipliği yapacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir