Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.288
% 0.33
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.288
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Kripto Platformu Nexo, Bulgaristan’a Dava Açmak İstiyor

Nexo

Nexo, şirketin Sofya’daki ofislerine yapılan büyük baskınlar sonrasında Bulgar hükümetine dava açmayı planlıyor.

Bulgar Haber Ajansı’nın 13 Ocak’ta yaptığı bir habere göre Nexo, firmaya karşı yürütülen soruşturmaya cevaben kolluk kuvvetlerinin eylemlerinden şikayetçi oldu. Şirket, Bulgar polisinin yaptığı anı müdahalelerin neden olduğu zararların karşılanması için dava açmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz gün kripto kredi platformu NEXO’nun ofisine kara para aklama ve vergi suçlamaları nedeniyle polis tarafından baskın düzenlenmişti. Şirket konu ile ilgili yaptığı açıklamada dün yapılan baskınların yasalara aykırı olduğunu ve “bu utanç verici eylemi gerçekleştirenlerin tam bir beceriksizlik” sergilediğini söyledi.

“Bulgaristan’ın Nexo tarafından açılan ve kazanılan davalar sonrasında ödeyeceği tazminatlar yüz milyonlarla ifade edilen rekor bir meblağ olacak, ancak ne yazık ki bu tazminatlar Bulgar vergi mükelleflerinin cebinden çıkacak.”

Şirket ayrıca, kendilerine yönelik yapılan eylemleri “başarılı bir işletmeyi yok etmeyi ve yağmalamayı” amaçladığını iddia ettiği “yerel Bulgar keyfiliği” olarak nitelendirdi.

“Gerekli Yükümlülüklere Uyuyoruz”

Nexo yaptığı açıklamada, yerel hükümetle yaşanan olası sorunlar nedeniyle Bulgaristan sakinlerine herhangi bir hizmet sunmadığını vurguladı. Şirket ayrıca, Chainalysis gibi büyük kripto istihbarat firmalarıyla işbirliği yapmanın yanı sıra Kara Para Aklamayı Önleme gerekliliklerine ve Rusya’ya yönelik yaptırımlara da uyduğunu yineledi.

Bulgaristan başsavcılarının sözcüsü Siyka Mileva, Nexo’ya karşı yürütülen soruşturmada 300’den fazla polis memuru, savcı ve ulusal güvenlik ajanının görev aldığını söyledi. Mileva ayrıca soruşturmanın şu anda Bulgaristan ile sınırlı olduğunu ve yerel polis memurlarının 12 Ocak itibariyle Nexo ile ilgili 15 adreste arama yaptığını kaydetti. Diğer raporlar bazı yabancı kurumların da soruşturmaya dahil olduğunu gösteriyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version