Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.755
% 4.06
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.755
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Kripto Piyasası Gün Dönümü Nedir?

Kripto para piyasası gün dönümü, dünyada saat 00:00’da, Türkiye’de saat 03:00’da gerçekleşen kapanış sonrasında yeni gün verilerine geçilmesini ifade eder.

Kripto Para Borsaları İşlem Saatleri

Her yatırım piyasasında, açılış ve kapanış saatleri mevcuttur. Ancak kripto para piyasasında bu durum biraz daha farklı işlemektedir. Geleneksel borsalar, gün içerisinde sürekli açıktır. Açılış ve kapanış değerleri günün ilk ve son değerlerini ifade etmektedir. Günlük olarak ticari faaliyetlerin ölçümü için kullanılmaktadır. Ancak Bitcoin borsaları, 7 gün 24 saat açık olarak faaliyet göstermektedir. Açılış ve kapanış saatleri, kripto para borsalarında fiyatların belirlenmesi amacıyla kısa bir zaman diliminde gerçekleşir.

Her olayda bir gün dönümü olduğu gibi, kripto para borsalarında da bir gün dönümü mevcuttur. Dünyada saat 00:00’da, Türkiye’de ise 03:00’da bir kapanış gerçekleşir. Kısa süreli olan bu kapanış, aynı zamanda yeni bir güne geçildiğinin de belirleyicisidir. Türkiye’de 3 saat sonra kapanış gerçekleşmesinin sebebi, Greenwich saatinin esas alınmasından kaynaklanır. Her an her yerden işlem yapılabilen kripto para borsaları, yatırımcıların özgürce saat kısıtlaması olmadan işlem yapmalarını sağlar. Teknik analizlerin yapılabilmesi için açılış ve kapanış saatleri belirlenmiştir. Ancak bu saatlerde de işlemler devam etmektedir.

Geleneksel Borsa Ve Kripto Para Borsaları Arasındaki Fark

Geleneksel standart borsaların kullanım amacı, günün 24 saatine ait ticari hareketleri değerlendirmek ve yansıtmaktır. Bu borsalar genellikle bir ölçüm aracı olarak değerlendirilmektedir. Kripto para borsalarında ise sistem biraz daha farklı işlemektedir. Geleneksel borsalar sürekli açıktır. Gün boyunca ticarete açık olması sebebi ile açılış ve kapanış değerleri günün ilk ve son değerlerini ifade etmektedir. Kripto para borsaları ise, 7 gün 24 saat işleme açıktır ve tam olarak bir kapanış mümkün değildir. Önceki günün kapanışı ile yeni günün açılışı aynı zamana denk gelmektedir. Ancak geleneksel borsalarda tam bir kapanış ve açılış gerçekleşir.

Ayrıca, geleneksel borsa sabah 09:40 ve 13:00, 13:55 ve 18:05 arasında hizmet vermektedir. Hafta sonu ve resmi tatillerde kapalıdır. Geleneksel borsalarda, yalnızca açılış ve kapanış saatleri içerisinde işlem yapılabilir. Kripto para borsalarında böyle bir sınırlama yoktur. Bitcoin borsasının bir kapanış saati bulunmamaktadır. Günün her saatinde kripto para alım satımı gerçekleşmektedir. Bu sebeple herhangi bir sebepten dolayı, işlemleri durdurmak zorunda kalmadığı sürece, kripto para borsaların kapatılması söz konusu değildir. Her zaman en güncel değeri göstermektedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir