Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.740
% 0.17
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.740
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Bitcoin Açılış Kapanış Saatleri 2023 (Kripto Paralar İşlem Saatleri)

Bitcoin borsaları 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Ancak fiyatların belirlenmesi amacıyla açılış ve kapanış saatleri bulunmaktadır.

Kripto Paraların İşlem Saatleri

Borsa ve döviz kurlarında her zaman açılış kapanış saatleri bulunmaktadır. Geleneksel borsanın aksine, kripto para borsalarında işleyiş farklıdır. Kripto para borsaları 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Dünyanın her yerinden yatırımcılar, istedikleri anda işlem yapabilmektedir. Ancak kripto para borsalarında, fiyatların belirlenmesi amacıyla bazı saat dilimleri esas alınmaktadır. Bu saat dilimleri de geleneksel borsada ve döviz kurlarında olduğu gibi açılış kapanış saati olarak nitelendirilir. Bunun yanı sıra kripto para borsalarında herhangi bir kapanış söz konusu olmamaktadır. Saat dilimlerine göre fiyat belirlenmesinin nedeni, coin’in son fiyatına göre yüzdelik düşüş ve yükselişini belirlemektir. Herhangi bir nedenden dolayı alım satım kapatılmadığı sürece, kripto para borsalarında günün her saati alım satım yapılabilmektedir.

Başlangıç ve bitiş saatleri, diğer bir adıyla açılış ve kapanış saatleri teknik analizlerin yapılması için belirlenmektedir. Ayrıca Bitcoin, kripto para borsasısının ana para birimidir. Bu sebeple, kripto para birimi borsaları, bitcoin borsaları olarak da nitelendirilmektedir. Kripto para borsalarının günlük kapanış saati 00:00 olarak belirlenmiştir. Bu zaman diliminde, fiyatlar sıfırlanır ve fiyat grafiklerinde yeni mumlar açılır. Ancak bu saat, küresel bir saattir. Türkiye’deki yatırımcılar için kripto paraların işleme kapanma saati 03:00’dır. Bunun sebebi, Greenwich saati esas alınmasından kaynaklanır. Türkiye ile Greenwich arasındaki saat farkı 3 saat’lik bir mesafe olduğu için, borsalarda kapanış, dünyaya göre 3 saat sonra gerçekleşmektedir. Tüm borsalarda saat 03:00 kapanış saati geçerlidir.

Bitcoin İşlem Saatleri Ne Zaman?

Bitcoin, kripto para borsalarının temel para birimi olarak kullanılmaktadır. Ethereum da dahil olmak üzere tüm kripto paralar, Bitcoin’e bağlı olarak çıkarılmış altcoin’lerdir. Bu sebeple, kripto para borsaları Bitcoin borsaları olarak da nitelendirilmektedir. Bitcoin işlem saatleri de tüm kripto para borsaları saati ile aynıdır. Bitcoin borsası, 7 gün 24 saat açıktır. Günlük fiyat endeksi ve değerlendirmeleri için kısa bir kapanış gerçekleşmektedir. Bu kapanış saati dünyada 00:00, Türkiye’de 03:00’dır. Bitcoin işlem saatleri, günün her saatinde aktif olarak devam etmektedir. Bitcoin’e bağlı olarak oluşturulmuş diğer kripto para birimlerinde de aynı şekilde her gün her saat işlem gerçekleştirilebilir. Yatırımlarda, açılış ve kapanış saati sonuçlarının düşüş ve yükseliş yüzdesine göre, yatırım saatleri belirlenebilir.

Kripto Paralarda 4 Saatlik Kapanış Saatleri

Kripto para birimlerinin grafik verilerinin doğru okunması amacıyla, destek ve direnç seviyeleri önem teşkil etmektedir. Teknik analizciler, bu seviyelere göre analizlerini belirlemektedir. Bu verilerin elde edilebilmesi için, 4 saatlik veriler ele alınmaktadır. Kripto para 4 saatlik kapanış saatleri 07:00’da başlamakta ve 4 saatte bir olmak üzere ilerlemektedir. 03:00’a kadar 4 saat bir gerçekleşir. Belirlenen saatlerde fiyat verileri yeni muma geçmektedir. Günlük kapanış saati ise, belirtildiği gibi Türkiye için 03:00’dır. Ve ardından yeni gün verilerine geçilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir