Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.412
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.412
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Kripto piyasalarında son durum: İşlem hacminde önemli bir artış var

Kripto para piyasa değeri, akşam saatlerine doğru yeniden 2 trilyon dolar seviyesine ulaşırken son 24 saatlik ortalama işlem hacminde ciddi bir yükseliş dikkat çekiyor. Bugün ortalama işlem hacmi, 417 milyar dolar seviyesine çıkmış olup bu rakam, son günlerde ortalama 100 milyar dolar olarak devam eden işlem hacminin bugün 4 katına çıktığını gösteriyor.

İşlem hacminin alıcı ağırlıklı olmasına bağlı olarak öğleden sonraki işlemlerde piyasalara giren fonlar kripto para piyasalarında yukarı yönelmesine neden oldu.

Bitcoin’de son durum

Bitcoin (BTC), öğleden sonraki işlemlerde yönünü yukarı çevirirken gün içinde 44.400 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bitcoin toplam piyasa değeri, 835,96 milyar dolara yükselirken piyasa hakimiyet oranı ise fiyatına ters oranları olarak düşüşte. Bitcoin hakimiyet oranı bugün yüzde 42’nin altına inmiş durumda.

Dün 48 değerine yükselen Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi, korku bölgesinden çıkıp nötr alana girmişti. Endeks, bugün de yükselişi sürdürerek 54 değerinde ve piyasadaki ılımlı havanın devam ettiğini gösteriyor.

Ethereum (ETH) 3.200 dolar bandında

En büyük altcoin Ethereum, bugün Bitcoin’den daha iyi performans gösteriyor. ETH/USD, son 24 saatte yüzde 4 oranında yükselişle yeniden 3.200 dolar bandına girdi. Haftalık kazançlara bakıldığında ise yüzde 14’e yakın bir değer artışı söz konusu.

En büyük 10 kripto para arasında XRP, bugün yüzde 5’lik değer artışıyla en çok kazanan konumunda olup 0,88 dolar bandında el değiştiriyor. XRP, aynı zamanda haftalık kazançlarda da yüzde 40 değer artışıyla ilk 10’da lider konumda.

XRP’nin ardından Ethereum ile birlikte yüzde 4,71 oranında günlük değer artışıyla AVAX geliyor. AVAX, haftalık kazancını yüzde 21’e çıkarırken 90 dolar sınırında işlem görüyor.

İlk 100 kripto parada hızlı yükselişler görülüyor

En büyük 100 kripto parayı incelediğimizde an itibarıyla 94 kripto varlık düne göre fiyatını artmış olarak gözükürken 6 kripto paranın negatif bölgede kaldığını görüyoruz.

İlk 100’de son 24 saatte en çok değer kazancı görülen altcoin, LEO tokeni oluyor. Bitfinex yerel tokeni olan LEO, ABD yetkililerin Bitfinex’in bir güvenlik ihlali sonucu kaybettiği Bitcoin’leri geri aldığının duyurulması sonrası bugün sert yükseldi. LEO tokeni şu an yüzde 43 oranında değer artışıyla 7,1 dolara kadar yükseldi. Altcoin’in haftalık kazancı da bu yükselişe bağlı olarak yüzde 78 oranında devam ediyor.

Bugün yüzde 10 üzerinde değer artışı gören diğer altcoinler ise 48. sıradaki Flow (FLOW), 94. sıradaki Sperax (SPA) ve 40. sırada bulunan Tezos (XTZ) oluyor. ilk 100 kripto para arasında haftalık kazançlarda en yüksek orana sahip olan altcoin ise GALA. 51. sırada bulunan GALA tokeni, bugün yüzde 9’a yakın değer artışına sahip ve 0,36 dolara kadar yükseldi. Son 7 günlük zaman diliminde ise yüzde 80 oranında değer artışına sahip.

Piyasa genelinde genel bir yükseliş görülürken yüzde 4 oranında kayıp gören BORA tokeni, ilk 100’de en çok kaydeden kripto varlık konumunda. Ardından yüzde 3,62 değer kaybıyla IoTeX gelirken Decred (DCR) tokeni de yüzde 1,5 gibi kısıtlı bir değer kaybına sahip

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir