Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.310
% 2.49
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.310
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Kripto paralar yeni haftaya hafif pozitif başladı

Kripto para piyasasında geçen hafta beklentilerin biraz üzerinde gelen ABD enflasyon verileri sonrası, panik satışları kısıtlı kalırken ardından hızlı bir yükseliş yaşandı.

Tepki alımlarının ardından kısmi bir düzeltme görülen kripto para piyasalarında haftanın son günü, satışların etkisi azaldı.

Yeni haftaya hafif alıcılı başlayan kripto para piyasasında toplam değer, %1’e yakın yükselerek bugün 930 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Geçen haftaki volatilitede 120 milyar doların üzerine çıkan ortalama işlem hacmi ise haftanın ilk günü 45 milyar doların altına çekilmiş durumda.

Son duruma göre alıcı tepkisi zayıf kalmaya devam ederken piyasalardaki algıyı ölçen kripto para korku ve risk iştahı endeksi, 20 – 24 puan aralığında hareketine devam ediyor ve aşırı korku bölgesinde bulunuyor.

Hafta başlangıcında dolar endeksinde kısmi bir düşüş gözlemlenirken DXY, 112 puan bandına geriledi. ABD ve Avrupa vadelilerinin haftanın ilk günü pozitif hareket etmesi sonucu kripto paraların da olumlu görünüme paralel olarak kısmi alıcılı hareket ettiği görülüyor.

Diğer yandan ABD’nin teknoloji ağırlıklı endeksi Nasdaq, geçen hafta %3,15 gerileyerek düşüş trendine devam ederken Bitcoin, %1 sınırlı kayıp gördü ve yatay hareketini korudu.

Bitcoin (BTC), haftayı 19.260 dolarda kapattıktan sonra yeni haftaya alıcılı başladı. BTC, akşam saatlerinde doğru 19.400 dolardaki direncinin üzerine hareket etti ve günlük bazda %2’ye yakın bir yükselişle devam ediyor.

Ethereum (ETH), son 24 saatte kısmen daha iyi performans gösterdi. An itibarıyla %3’e yakın yükselişe sahip Ethereum (ETH), şu an 1.325 dolar direncini test ediyor.

İlk 10 kripto para arasında XRP, %1,2 düşüşle ekside hareket eden tek kripto para olurken diğer yüksek piyasa değerine sahip kripto paralar, düşük oranlı değer kazanımlarıyla ilerliyor.

İlk 100 kripto parada öne çıkan altcoinler

Piyasa değerine göre sıralanmış listede bugün iki kripto para, çift haneli oranlarda değer artışına ulaştı. Listenin başındaki kripto para Quant (QNT), Eylül ayından bu yana devam eden istikrarlı yükselişini sürdürüyor.

QNT, bugün de %17’ye ulaşan değer artışıyla ilk sırada yer alırken 214 dolar bandına adım attı. Quant, Ağustos ayında kısmi bir düzeltme gördükten sonra yoluna devam ederken Haziran ayındaki dip fiyatı 40 dolardan %434 yükseliş görerek bugün değerine ulaşmış durumda.

Bugün ilk 100’de en çok talep gören diğer kripto para ise %12 yükselişle devam eden Casper (CSPR) oldu. CSPR, Ekim ayında önemli bir alıcı desteğiyle ayın başından bu yana %70 değer artışı gördü ve bugünkü 0,049 dolar fiyatına ulaştı.

En çok kazandıran 3. altcoin ise %10’a yakın değer artışıyla 2,32 dolara ulaşan Synthetix (SNX) oldu. SNX, kazanımlarının büyük çoğunluğunu dün elde etti, bugün ise kazançlarını koruyarak yoluna devam ediyor.

Hafta başlangıcında kayıplar kısıtlı kalırken ilk 100’de son 24 saatte en çok düşüş gören kripto paraların başında TerraClassicUSD (-%2,9), Waves (-%2,5) ve Ethereum Name Service (-%1,18) bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir