Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.144
% 0.25
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.144
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Kripto paralar haftanın ilk günü nasıl hareket ediyor?

Kripto para piyasaları, hafta sonu işlemlerinde son birkaç günde elde edilen kazanımları korurken yeni haftaya volatil başladı. 

Asya işlem saatlerinde haftanın ilk hareketi yukarı yönlü olsa da ardından gelen satışlar, kripto paraların açılış seviyelerine geri dönmesine neden oldu. Avrupa işlem saatlerine ise alıcılar hakimdi ve gün boyu yukarı yönlü bir ivme görüldü. Akşam saatlerine doğru toplam piyasa değeri, 1,07 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor. Son 24 saatlik ortalama işlem hacmi ise 87 milyar dolarla yüksek seyretmeye devam ediyor.

Bitcoin, 22.000 dolar bandında

Bitcoin (BTC), günün ilk saatlerinde 22.300 doları test ettikten sonra hızlı bir dönüşle 21.600 dolara kadar geriledi. Gün içi işlemlerde alıcıların piyasaya hakim olmasıyla yeniden 22.000 dolar bandını kazandı.

ABD işlem saatleri öncesi yükseliş ivmesi yavaşlayan Bitcoin, konumunu korurken 427 milyar dolar piyasa değerine sahip. Bitcoin piyasa hakimiyeti ise geçen Cuma görülen yüzde 10’luk değer artışıyla birlikte keskin bir geri dönüşle %38 seviyelerinden iki puan yükselerek %41’e bandına girdi.

Ethereum, 1.700 dolar bandında yatay hareket ediyor

Ethereum, haftanın son günü 1.750 dolar üzerinde yatay hareket ederken bugün daha çok satıcılı hareket etti. Alış hacminin zayıfladığı Ethereum pazarında satışlar, daha çok 1.730 dolar desteğinde karşılanıyor.

Son 24 saatte yüzde 2’ye yakın değer kaybı gören Ethereum, şu an 1.750 dolar seviyesinde ve ilk 10 kripto paradan negatif ayrışıyor.

Altcoin piyasasında son durum

En büyük 10 kripto para arasında Solana (SOL), bugün öne çıktı ve yüzde 10’a yakın değer artışıyla 38 dolar bandına adım attı. Bitcoin’in yüzde 3 yükselişi dışına diğer kripto paralar, hafif pozitif hareket ederken Ethereum, dünün aynı saatine göre ekside devam ediyor.

Piyasa değerine göre sıralanan listede en çok değer artışı gören kripto para birimleri ise Golem (GLM), Near Protocol (NEAR), Solana (SOL), Ravencoin (RVN) ve Avalanche (AVAX) olarak sıralanıyor.

Geçen hafta muazzam değer artışlarıyla yeniden trend olan Terra ekosisteminin kripto varlıkları ise bu haftaya en çok kaybedenler listesinin başında giriyor. Şu an TerraClassicUSD (USTC), %18, Terra (LUNA), %18 ve Terra Classic (LUNC), %11’lik düşüşle ilk 3 sırayı oluşturuyor. Ancak haftalık kazanımlarda Terra (LUNA), ilk 100’de liderliğini koruyor. LUNC ise son 1 ayda %300’e yakın değer artışıyla aylık bazda en çok yükselen altcoin unvanına sahip.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir