Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.195
% 1.15
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.195
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Kripto paralar düşüşteyken Twitter CFO’sundan tepki çeken Bitcoin çıkışı

Investing.com – Twitter Baş Finans Sorumlusu Ned Segal, hafta başında verdiği röportajda kripto para sektörü hakkında beklenmedik bir çıkış yaptı. Segal, şu an şirketinin kripto para yatırımı yapmasının mantıklı olmadığını düşünüyor. 

Twitter CFO’su Ned Segal, Twitter’ın içinde bulunduğumuz dönemde Bitcoin gibi kripto varlıklara yatırım yapmasının rasyonel olmayacağı görüşüne sahip. Ned Segal, şirketin yapacağı kurumsal yatırımın kripto gibi volatil varlıklar yerine menkul kıymetler gibi nispeten daha az fiyat dalgalanmalarına sahip finansal varlıklara yapılmasının daha emniyetli olacağını düşünüyor.

Twitter CFO’su Bitcoin’e yatırım yapmaya sıcak bakmıyor

Sosyal medya devi Twitter’ın CFO’su Ned Segal, bu yorumu Twitter’ın neden kriptoya yatırım yapmadığı üzerine sorulan soruya karşılık geldi. Segal, cevabını detaylandırırken yatırım politikalarının volatil varlıklar üzerine kurulu olmadığını, kripto yatırımı yapabilmeleri için yatırım politikalarını değiştirmeleri gerektiğini sözlerine eklerken bu yüzden daha az değişken olan menkul kıymet yatırımlarını tercih ettiklerini söyledi.

Twitter CFO’sunun kurumsal yatırım olarak Bitcoin gibi kripto varlıkları kullanmanın şu an mantıklı olmayacağı açıklamasının aynında kurumlar bilançolarında Bitcoin gibi varlıkları göstermenin bazı zorluklarını da yaşıyorlar. Hatta bu yüzden yüksek sermayeli ABD şirketleri son aylarda Finansal Muhasebe Standartları Kuruluna bu konuda bir düzenleme getirmesi talebinde bulundular. 

Kripto paraya yatırım yapan şirketler

Ancak bilançolarında Bitcoin tutan kurumlar da bulunuyor. Bu kurumlar arasında en çok bilineni ve en çok Bitcoin’e sahip olarak kurum Michael Saylor’ın CEO’su olduğu küresel yazılım şirketi MicroStrategy.

Bitcoin alımlarıyla kripto para endüstrisinde önemli bir şirket haline gelen MicroStrategy dışında Elon Musk’ın CEO’su olduğu elektrikli araç üreten Tesla’nın da bilançosunda Bitcoin tuttuğu biliniyor. Bu iki büyük şirket dışında Square, Bitcoin yatırımı yapan diğer bir girişim olarak öne çıkıyor. 

Twitter CFO’su Ned Segal aksini düşünse de Square CFO’su onunla aynı fikirde değil gibi görünüyor. Square CFO’su Amrita Ahuja, geçtiğimiz günlerde verdiği bir demeçte Bitcoin’i bilançolarında oyunda olduklarını göstermek ve uzun vadede bir faydası olacağına inandıkları için tuttuklarını dile getirmişti. Bunun yanında önemli bir Bitcoin savunucusu olan Jack Dorsey, Twitter ve Square’in CEO’su konumunda bulunurken şirketlerinin kriptoyla sıkı bağları tüm finans piyasaları tarafından biliniyor.

Twitter kripto endüstrisinde ilerlemeye devam ediyor

Twitter Baş Finans Sorumlusu Ned Segal, kriptoyu kurumsal yatırımları için uygun görmemesinin yanında Twitter, kripto faaliyet alanında önemli bir yol katetmeye devam ediyor. Son olarak Blockchain ve Web 3.0 alanında uzmanlaşmak için bir kripto ekibi kuran sosyal medya devi, aynı zamanda platforma bir Bitcoin bahşiş sistemi getirerek, bu alanda ilklerden biri olmuştu. Şirket şimdilerde ise bu sistemi daha da geliştirmenin yollarını arıyor. 

Twitter’ın kripto endüstrisindeki açılımı Bitcoin bahşişleriyle de bitmiyor. Sosyal medya NFT alanında da yeni bir sayfa açma niyetiyle kullanıcıların profillerinde NFT avatarlarını kullanabilme durumunu da test ediyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir