Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$60.689
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 60.689
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Kripto para sektöründe günün öne çıkan gelişmeleri

Investing.com – Kripto para endüstrisinde günün öne çıkan gelişmelerinden derlediğimiz haber özetlerine içeriğimizin devamında göz atabilirsiniz.

Binance BTC rezervleri “%101 teminatlandırılmış” olarak onay aldı

Güney Afrikalı denetim firması Mazars, yaptığı denetleme sonucunda Binance’in “%101 teminatlı” olduğunu ve Bitcoin rezervlerinin yaklaşık 9,7 milyar dolar değerinde olduğunu doğruladı.

FTX’in iflası sonrası Binance ile birlikte gündeme gelen rezerv kanıtı mekanizması dahilinde kripto para borsası, güncel durumda kullanıcılarının toplamda 575.742.4228 BTC’ye sahip olduğunu ve platformda bu miktarı yansıtan miktarda yeterli BTC miktarı olduğunu beyan etti. Sonrasında ise bağımsız bir denetim şirketiyle anlaşan Binance, böylece bir denetim raporu yayımladı. 

Celsius, 44 milyon doların müşterilerine iade edilmesi talimatı aldı

ABD İflas mahkemesi Celsius Network’ün müşterilerine vadeli hesaplara aktarılan kripto paraların ödenmesi emrini verdi.

Dünkü duruşmada yargıç Martin Glenn,iflas sürecini yönetmeye çalışan kripto kredi şirketine vadeli hesaplara aktarılan fonları iade etmesini emretti. 44 milyon dolara denk gelen bu tutarın ise Celcius’un müşterilerine olan milyarca dolarlık borcunun küçük bir kısmını oluşturuyor.

Celsius Network, Terra çöküşünün ardından likidite sorunu yaşamaya başlamış ve yaklaşık bir ay sonra iflasını açıklamıştı. Daha önce belirtildiği üzere şirketin 200 milyon dolarlık kripto varlığı olduğu, ancak büyük kısmının iflas başvurusundan hemen önce vadeli hesaplara aktarıldığı raporlandı.

Ripple yöneticilerinin milyonlarca dolarlık para cezasıyla karşı karşıya kalabileceği iddia edildi

Hodder Hukuk Bürosu kurucusu Sasha Hodder, Twitter üzerinden Ripple yöneticileri Brad Garlinghouse ve Chris Larsen’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile devam eden davada büyük bir para cezası alabilecekleri ihtimali üzerinde durdu.

Hodder’a göre Ripple davayı kaybederse Larsen, 450 milyon dolar ve Garlinghouse 150 milyon dolarlık para cezasına çarptırılabilir. Şirketin eski CEO’su Chris Larsen ce şu anki CEO Brad Galinghose, SEC tarafından toplamda 600 milyon dolarlık kayıt dışı XRP satmakla itham ediliyor.

Ağustos ayında hacklenen Nomad, yeniden faaliyete geçiyor

Blockchain ağları arasında köprü protokolü olarak çalışan Nomad, siber saldırı sonucu 190 milyon dolarlık kripto varlık kaybetti.

Medium üzerinden açıklama yapan Nomad ekibi, hack saldırısından bu yana çalınan fonları geri almak ve daha güvenli bir köprü protokolü kurmak için çaba sarfettiklerini belirtti. Ekip, ayrıca saldırıdan etkilenen kullanıcıların zararlarının tanzimi için kripto borsası Coinlist üzerinden müşteri tanıma işlemlerini tamamlamalarını istedi. 

Kayıt işlemlerinin ardından geri alınan fonları kullanıcılara orantılı olarak dağıtılacak ve kullanıcılara başkasına devredilemeyen NFT’ler verilecek. Bu NFT’ler gelecekte geri alınacak fonların dağıtılmasında geçerli bir belge görevi görecek. 

İspanya Merkez Bankası genel kapsamlı CBDC çalışmalarına başlıyor

İspanya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada genel kapsamlı bir merkez bankası dijital para birimi çalışmalarına başlama niyetini ortaya koyarak projede birlikte çalışmak için ülkedeki fintek şirketleriyle görüşeceklerini iletti.

Banka, CBDC test çalışmasında fon hareketlerini deneme, finansal varlık tasfiyelerini izleme ve dijital varlığın mevcut işleyişe dahil etmenin sonuçlarını analiz edeceklerini ifade etti. İspanya Merkez Bankası’nın üzerinde çalışacağı proje, halk tarafından kullanılabilecek bir dijital para olmayıp daha çok rezerv tutma amaçlı bir varlığı içeriyor. Bunun yanında CBDC çalışmasının Avrupa Birliğinin dijital euro projesinden ayrı olarak yürütüleceği bilgisi de verildi.

BitMEX, ADA, DOT ve XTZ işlemlerine başladığını duyurdu

BitMEX kripto para borsası, Cardano (ADA), Polkadot (DOT) ve Tezos’u (XTZ) desteklenmeye başladığını duyurdu.

Kripto borsası son eklenen kripto varlıklarla birlikte platformda işlem yapılabilen kripto para sayısını 30’a yükseltti. BitMEX, geçen sene Kasım ayında itibari para işlemlerine başladı. Daha öncesinde vadeli kripto para borsası olarak faaliyet gösteren BitMEX, geçtiğimiz yıllarda banka gizlilik yasasını ihlal etmek ve kara para aklamayı kolaylaştırmak suçundan ceza aldıktan sonra pazar payını kaybetti.

BitMEX, ayrıca kullanıcılar için müşteri tanıma sistemini kullanmadığı için ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu tarafından 100 milyon dolarlık bir para cezasına çarptırıldı.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir