Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.560
% 0.71
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.560
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Hong Kong’tan Kripto Şirketlerini Etkileyen Yeni Düzenleme

Hong Kong, sanal varlık hizmet sağlayıcıları (VASP) düzenlemelerinde değişikliğe gitti.

Hong Kong uzun zamandır kendisini dünyanın Çin’e açılan ticaret kapısı olarak konumlandırıyor. Geçtiğimiz Ekim ayında yetkililer uluslararası bir sanal varlık merkezi olma hedeflerinden söz ettiler. Şehir, dijital varlıkların ticaretini yapan fon yöneticileri ve borsalar için düzenleyici bir lisans rejimi getiren ilk şehirlerden biri oldu. Hong Kong, hedefine giden yolda değişiklikler uygulamaya devam ediyor.

Hong Kong, VASP’ler için Yeni Düzenleme Getiriyor

Hong Konglu milletvekilleri, sanal varlık hizmet sağlayıcıları (VASP) için bir lisans düzenlemesi getiren bir yasayı kabul etti.

Kara Para Aklama ve Terörle Mücadele Finansmanı Yasa Tasarısı, belirli işlemleri gerçekleştirirken VASP’lere geleneksel müşteri durum tespiti ve kayıt tutma gerekliliklerini beraberinde getiriyor.

Yeni kurallar, finans kuruluşlarının müşterilerin kripto varlık alımlarını daha iyi takip etmesini gerektiriyor. Aynı zamanda, dijital varlıklarla ilgili ürünlerin hileli satışına yönelik cezaları belirlemesini içeriyor.

Kripto varlıklar söz konusu olduğunda merkez olmak isteyen Hong Kong, VASP’ler için getirdiği yeni kuralları 1 Haziran 2023’ten itibaren yürürlüğe koymayı planlıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir