Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.879
% 1.19
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.879
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Kripto para sektöründe bugün neler oldu?

Investing.com – Kripto para sektörünün gündeminde bugün Tesla’nın portföyünde bulunan BTC varlıklarını koruması yer aldı. Ayrıca Fidelity’nin Ethereum ticaretine başlayacağını duyurması da Ethereum için olumlu bir gelişme olarak ortaya çıktı. Diğer yandan Avrupa Dijital bankası N26, kripto ticaretine başlayacağını duyurdu.

Bu gelişmelerin yanında FTX – Voyager anlaşmasında ilk onayın gelmesi ve kripto şirketinin müşterilerine ödeme yolunun açılması manşetlerde yerini alan diğer bir gelişme oldu. Güncel gelişmeler arasından derlediğimiz diğer başlıkları ise haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Binance sonrası diğer borsalar da Terra Classic (LUNC) kesinti oranını güncelledi

Piyasanın en büyük borsaları arasında KuCoin, OKX ve Crypto.Com da, LUNC ve USTC’nin Blockchain dışı işlemlerde yapılan kesinti oranını %1,2’den %0,2’ye çeken topluluk önerisini uygulayacağını açıkladı.

Bu yolla Terra Classic topluluğu ekosistemin kripto varlıklarının işlem hacimlerini artırmayı hedefliyor.

Polkadot ağında geliştirme aktivitesi yükseliyor

Polkadot, son zamanlardaki düşüş momentumuna rağmen, Blockchain aktivitesi açısından, en büyük 10 kripto arasındaki rakipleri Ethereum ve Solana’yı geride bırakmayı başardı.

Polkadot Insider tarafından paylaşılan verilere göre, son bir hafta içinde Polkadot ağı 3124,14 etkinlik endeksi kaydetti. Ethereum, aynı süre zarfında sadece 78,79 etkinlik endeksinde kalırken 90,86 ile DOT’tan sonra NEAR ikinci sırada yer aldı. Solana ise 67,21 ile 4. sırada yerini aldı.

Ethereum Kurucusu Vitalik’in şaka yoluyla önerdiği “The” Token oldu, son 24 Saatte %150 yükseldi

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’in şaka yollu önerdiği bir token hızlı şekilde piyasaya sürüldü. THE token, son 24 saatte %150 oranında yükseliş gördü.

Proje, belli bir tabana dayanmadan şaka temalı bir kripto para olarak kabul ediyor ve adına açılan Twitter hesabında genellikle şaka yollu gönderiler yayınlıyor. Sabitlenen gönderide ise Vitalik’in orijinal tweet’i yer alıyor. Proje, şimdiden Telegram’da 4.200’den fazla takipçiye ulaştı ve 2.000’den fazla üyesi var.

THE token, piyasaya sürülür sürülmez muazzam bir değere yükselmeye başladı. Son 24 saatteki %150’lik artışla fiyatı 0.03 dolara kadar yükseldi. İşlem hacmi ise 20,3 milyon dolar olurken dolaşımdaki arzı 100 milyar token olarak görülüyor.

Merkezsiz borsalarda yoğun şekilde ticareti yapılan kripto para, CoinMarketCap’te de trendlere girdi.

Flare Networks, Crypto.Com desteğini alarak XRP Sahiplerine Spark (FLR) AirDrop’u için güncelleme yayımladı

Yaklaşık 2 yıl sonra, Flare Networks şimdi hak sahibi XRP sahiplerine Spark (FLR) AirDrop’una hazırlanıyor. Flare Networks, airdrop’un kripto borsalarının hazır olma durumuna bağlı olarak 24 Ekim ile 6 Kasım arasında gerçekleşmesi beklenen yeni bir dağıtım programı yayımladı.

Başlangıçta, 2020’nin sonlarında yapılan bir duyuruya göre, tokenlerin 2021’in başlarında airdrop yoluyla dağıltılması planlanmıştı. XRP Ledger’ın anlık görüntüsü 2020’nin sonlarında çekildi ve airdrop ile toplam 100 milyar Spark tokeni dağıtılacak.

Cardano DEX ve Aptos büyük iş birliği duyurdu

Cardano’nun önde gelen merkezsiz borsası AdaSwap, son günlerde gündemden düşmeyen Katman 1 Blockchain ağı Aptos ile zincirler arası entegrasyonun başlatıldığını duyurdu.

Projenin gönderisine göre, Aptos ile zincirler arası entegrasyonun amacı, ekosisteminden Cardano’ya likidite aktarmak. Ayrıca AdaSwap, aktif olarak Aptos üzerinde proje geliştirme faaliyetlerinde de bulunacak.

AdaSwap tarafından yapılan başka bir duyuruda ise ana ağ lansmanıyla ilgiliydi. Test ağının başlatılmasından beş ay sonra, proje 28 Kasım’da ana ağ sürümüne geçmeye hazırlanıyor. Açıklamaya göre, test süresi boyunca, merkezsiz borsa 200.000 işlem gerçekleştirdi ve Zokyo denetimini geçip yeni akıllı sözleşmeler geliştirip yayımladı. Ana ağın başlatılmasıyla eş zamanlı olarak AdaSwap projesi, test ağının açılışındaki gibi airdrop düzenleyeceğini duyurdu.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir