Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.612
% 1.08
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.612
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Kripto Para Piyasası Altcoin Sezonunun Eşiğinde mi?

Kripto para piyasaları düşüş yaşarken önde gelen bir blockchain araştırmacısı, ufukta başka bir “altcoin sezonunun” olup olmadığını analiz ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Araştırma blockchain istihbarat firması IntoTheBlock’un başında yer alan Lucas Outumuro tarafından gerçekleştirildi. Outumuro, yakın tarihli bir bültende Ethereum’un (ETH) Bitcoin (BTC) karşısındaki fiyatının 42 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti. Araştırmacı, Ethereum’un son iki kez yeni yıllık en yüksek seviyelere ulaşmasını, ETH ve daha küçük sermayeli altcoinler için yüksek büyüme dönemlerinin izlediğine dikkat çekiyor.

Analist durumu şöyle açıkladı:

“ETH/BTC 0,08’in üzerinde tutarsa, kripto piyasalarında daha yüksek risk iştahı ortaya çıkabilir.”

Blockchain araştırmacısı ayrıca son yedi yılda Bitcoin dışı kripto varlıkların tarihsel olarak Aralık ayında BTC için %21 getiriye kıyasla %38 ortalama getiri elde ettiğini belirtiyor.

“Piyasadaki birçok kişi, bu tarihsel emsal nedeniyle yükseliş hareketi bekliyor olabilir ancak dördüncü çeyrekte zaten %30 büyümüş olsa bu zaten fiyatlandırılmış olabilir.”

Araştırmacı, farklı altcoin projelerinin yaygın sektörleri göz önüne alındığında, altcoin sezonunun kendisinin aslında modası geçmiş bir terim olabileceğini öne sürüyor.

“Kripto içindeki farklı sektörler, geçmiş boğa piyasası boyunca kendi eğilimlerini belirledi ve daha uzun zaman dilimlerinde daha düşük korelasyonlara yol açtı. Bu, 2020 yazında DeFi tokenlarıyla, ardından 2021 yazında NFT’lerle ve daha yakın zamanda metaverse ile ilgili tokenlarla belirgin hale geldi. Sonuçta bu, eğer bir ‘alternatif sezon’ gelirse, belirli sektörlere diğerlerinden daha fazla fayda sağlayabileceği anlamına gelebilir.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir