Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.618
% 4.92
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.618
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

BitMart, 150 Milyon Dolarlık Kayba Yol Açan Hack Saldırısına Uğradı!

Kripto para borsası BitMart, önceki gün geç saatlerde yaptığı açıklamada 150 milyon dolarlık kripto para kaybıyla sonuçlanan bir saldırıya uğradığını söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Güvenlik araştırmacıları PeckShield, başlangıçta borsanın 100 milyon dolara saldırıya uğradığını tahmin etmişti. Kurucu ve CEO Sheldon Xia daha sonra olayı doğruladı ve Twitter’da şunları yazdı:

“ETH sıcak cüzdanlarımızdan biri ve BSC sıcak cüzdanlarımızdan biriyle ilgili büyük ölçekli bir güvenlik ihlali belirledik. Şu anda hala olası yöntemler üzerinde çalışıyoruz. Bilgisayar korsanları, yaklaşık 150 milyon ABD Doları değerindeki varlıkları çekmeyi başardı.”

Xia, borsanın “kapsamlı bir güvenlik incelemesi yürüttüğünü” ve tüm para çekme işlemlerinin “bir sonraki duyuruya” kadar askıya alındığını yazdı.

Nasıl Gelişti?

PeckShield ilk önce aşırı miktarda giden bir transfer olduğunu fark etti. BitMart’ın sıcak cüzdanından bir dizi token’ın gönderildiğini tespit etti. Bu token’lar, Shiba Inu (SHIB) gibi büyük miktarlarda meme token ve ayrıca USDC stablecoin‘lerini içeriyordu.

Diğer yorumcular, Binance Smart Chain blok zincirindeki fonların da gittiğine dikkat çekti, bu da alınan fon miktarını artırabilir. Fonlar, Ethereum mixing (karıştırma) hizmeti Tornado Cash’e gönderildi ve bu da onları takip etmeyi zorlaştıracak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir