Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.846
% 0.05
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.846
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Kripto para piyasalarında günün öne çıkan gelişmeleri

Investing.com – Kripto para endüstrisinde günün öne çıkan başlıkları arasında Rusya’nın kripto paraları yasaklama girişimleri, Elon Musk’ın Dogecoin ile ilgili son açıklamaları, Donald Trump’ın eşinin NFT çıkarması sonrası kripto paralar hakkında yeniden konuşması, Pakistan’ın kripto adaptasyonundaki dikkat çeken artışı, Hindistan’ın kripto tasarısını ele almadan kış oturumunu kapatması gibi gelişmeler öne plana çıkıyor. 

Rusya kripto paraları yasaklamaya yakın mı?

Rusya Merkez Bankasının kripto paralara karşı soğuk tavrı yeni bir gelişme değil. Bununla birlikte merkez bankasının ülkede kripto paralar konusunda olumsuz bir aksiyon almasıyla ilgili söylentiler son günlerde artmaya başladı.

Rusya’da kripto para ile ödeme yapılması yasak. Aynı zamanda yatırım fonlarının portföylerine kripto para birimlerini de ekleyemiyor. Ülkeden gelen son haberlere göre ise Rusya Merkez Bankasının parlamentoya sunmak üzere kripto paraların neden yasak olması gerektiğiyle ilgili geniş kapsamlı bir rapor hazırladığı söyleniyor. 

Elon Musk neden Dogecoin destekçisi olduğunu açıkladı

Kripto para sektörüyle yakın ilişki içinde bulunan Elon Musk, hemen hemen her gün Twitter’da katıldığı kripto tartışmalarıyla gündeme geliyor. 

Son olarak Jack Dorsey’in Web 3.0 tartışmasına katılan Musk, bugün ise neden Dogecoin destekçisi olduğunu bir kez daha hatırlattı. DOGE geliştiricisi Billy Markus’un Bitcoin’in zengin insanları daha da zengin ettiği görüşüne katılan dünyanın en zengin insanı, tam olarak bu yüzden DOGE destekçisi olduğunu tekrar hatırlattı. Elon, geçmiş dönemlerde de birçok kez DOGE için “halkın kripto para birimi” yorumunu yapmıştı. 

Eşi NFT çıkardıktan sonra Donald Trump kripto paraların tehlikeli olduğunu söyledi

Bu hafta başında kendisiyle yapılan bir röportaj esnasında Donald Trump, kripto paralarla ilgili olumsuz tavrını yeniden takındı ve kripto varlıkların son derece tehlikeli olduğunu söyledi. Eşinin NFT projesi hakkında görüşleri sorulduğunda ise harika bir hayal gücüne sahip olduğu için başarılı olacağına inandığını söyledi. 

Kripto paralar konusunda yaptığı açıklamada kripto paralardan hoşlanmadığını her zaman dolar destekçisi olarak kalacağını söylerken endüstrinin giderek büyüdüğünü ve kimsenin buna engel olamadığını da kabul etti. 

Pakistan’da kripto piyasa değeri 20 milyar doları aşarak 2021’de yüzde 700 büyüme gördü

Pakistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu yakın zaman bir rapor yayımladı ve ülkenin 2020 – 2021 döneminde yaklaşık 20 milyar dolarlık bir kripto piyasasına sahip olduğunu ortaya koydu. 

Federasyon sunduğu raporda kripto para ticaretinin bu büyüklüğünden dolayı hızlı şekilde düzenlenmesini kati suretle tavsiye etti. Pakistan Merkez Bankası ise bireysel yatırımcıları, kripto para ticaretinden uzak tutmak için elinden geleni yapıyor. Ülkede şirketlerin kripto para faaliyetlerinde bulunmaları yasaklanırken yüzde 700’ü bulan büyümeyle kripto paraları en çok benimseyen ülkeler arasında olması engellenememiş gibi gözüküyor. 

Hindistan Parlamentosu Kış Oturumu kripto tasarısı ele alınmadan sona erdi

Geçtiğimiz günlerde kripto para sektörünü bir süre meşgul eden Hindistan kripto para düzenlemeleriyle ilgili gelişmeler belirsizlik içinde kalmaya devam ediyor. 

Hindistan kripto topluluğu, parlamentonun kış oturumunda kripto düzenlemeleri konusunu ele almamasından dolayı yeniden çözümsüzlükle karşı karşıya kalmış oldu.

Hindistan otoritelerinin kripto paralar konusundaki farklı görüşlere sahip olması, yasa tasarısının değerlendirme aşamasında tıkanmasına yol açtı. Bu çıkmazdan dolayı Hindistan Hükümeti, kripto paralar konusunda daha fazla görüş almak üzere düzenlemeler konusunu 2022 yılına ertelemiş oldu.

Yazar: Günay Caymaz 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version