Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.671
% 2.34
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.671
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Kripto para piyasalarında son durum: Hangi altcoin’ler öne çıkıyor?

Investing.com – Kripto para piyasaları, gün içerisinde 2,25 trilyon dolara kadar geriledikten sonra ABD işlem saatlerine doğru piyasa değerinde bir artış gözlemleniyor. Toplam piyasa değeri, son günlerde 2,3 trilyon dolar seviyelerinde bir direnç görmeye devam ediyor. Son 24 saatlik toplam işlem hacmi ise 90 milyar dolar seviyelerinde kalıyor. 

Bitcoin’de son durum

Bitcoin (BTC), yeni güne 48.300 dolar seviyesinde başladıktan sonra düşük hacimli işlemler çerçevesinde gün boyu stabil kaldı. Öğleden sonra ise gerçekleşen sermaye girişleriyle 48.700 dolara doğru bir hareket söz konusu. Son 24 saatlik zaman diliminde yüzde 1,2 oranında bir değer kaybı söz konusu olan Bitcoin fiyatında haftalık kayıp yüzde 1,6 oranında devam ediyor. 

Bitcoin hakimiyet oranı ise yüzde 40 seviyesi üzerinde bulunuyor. Diğer yandan Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi, dün 45 seviyesine kadar yükselmişti. Bugün ise 34 seviyesine geri çekilmesiyle piyasada tedirginliğin bir miktar artmış olabileceğine işaret ediyor.

Ethereum (ETH) 4.000 dolar altındaki seyrine devam ediyor

Ethereum (ETH) alıcılarının dün 4.000 dolar seviyesi üzerine çıkma girişimi başarısızlıkla sonuçlanınca en büyük altcoin, bugün 3.895 dolar seviyelerine kadar geriledi. Akşam saatlerine doğru bir toparlanma görülürken ETH/USD’de yeniden 4.000 dolar üzerine çıkma girişimi gelebilir.

Günün öne çıkan Altcoin’leri

Kripto para piyasalarında sakin seyir devam ederken ilk 100 kripto paranın şu an 76’sı artıda. 24 kripto varlık ise negatif bölgede işlem görüyor. 

Son 24 saatlik fiyat hareketine göre Near Protocol (NEAR), yüzde 30,67 oranında değer artışıyla 14 dolara yaklaştı ve ilk 100’de dikkat çeken altcoin oluyor. Near ile ilgili son haberlerde ise Terra platformunun stabil kripto parası UST’nin Near ekosistemine entegre edilme gelişmesi vardı. 

NEAR’ın ardından bugün en çok kazandıran diğer bir altcoin olan Livepeer (LPT), yüzde 20’nin üzerinde yükselişiyle öne çıktı. Livepeer, Theta ekosistemiyle uyumlu merkezsiz video platformu olarak faaliyet gösteren bir Blockchain olarak hızlı büyümesine devam ediyor. Son günlerde platforma olan talep artışı yerel tokeni LPT’nin ilk 100 kripto para arasına girmesini sağladı. 

Bugün yüzde 10’un üzerinde değer artışı gören diğer altcoin’ler arasında Aave (AAVE) (yüzde16) ve 1Inch (1INCH) (%10,47) bulunuyor. 80. sırada bulunan Compound (COMP) da yüzde 9,92 oranında değer artışıyla şu an ilk 100’de en çok kazandıran 5. kripto para konumunda

Günün kaybeden altcoin’leri

Bugün, yüzde 5’in üzerinde değer kayıplarıyla öne çıkan 4 kripto varlık bulunuyor. Bunlar; Harmony (ONE), Terra (LUNA), OKB (OKB) ve Kadena (KDA) olarak sıralanıyor. En çok değer kaybı görülen ONE tokeni haftalık bazda yüzde 16 değer artışını korurken LUNA tokeni haftalık yüzde 32 değer artışına sahip. 

Harmony (ONE), dün 0,26 dolar bandına kadar yükseldikten sonra gelen satışlarla 0,25 dolar seviyesindeki direnç fiyatı altına kaydı. Son günlerde önemli bir yükseliş gören LUNA ise dün 97 dolara kadar yükseldikten sonra 84 dolara kadar geriledi. Bugün düşük seviyelerden yükselişine devam etmesine rağmen dün aynı saatlerdeki fiyatına göre negatif bölgede durduğunu hatırlatmakta fayda var. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir