Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.332
% 2.20
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.332
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Kripto para endüstrisinden güncel gelişmeler

Investing.com – Kripto para endüstrisinde günün önemli gelişmelerinden derlediğimiz haber özetimizle piyasa hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Binance, bu sebeple spot ve vadeli işlem hacminde hakimiyetini koruyor

Binance’in spot işlem hacmi, toplam piyasa hacminin %55,1’ini ve  vadeli işlem hacmi ise %54,4’ünü oluşturuyor. Bunun yanında en yakın rakibi, sadece %6,1 spot işlem hacmiyle Upbit borsası. Vadeli işlem hacimlerinde ise Binance’in arkasından %14,1’lik işlem hacmiyle OKX borsası geliyor.

Binance, 5. yılı kutlamaları çerçevesinde 13 Bitcoin işlem çiftinin alım satım işlemlerinde sıfır komisyon kampanyası başlattı. Bu nedenle BTC ticaretinde işlem ücreti alınmaması, spot ticarette önemli bir işlem hacmine ulaşmasını sağladı.

İsrail Menkul Kıymetler Borsası, dijital varlık platformu ve kripto girişimi planını sundu

İsrail’in tek halka açık borsası Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası (TASE), kripto alanına girdiğini ve dijital varlıklar için bir platform oluşturduğunu duyurdu.

Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası, dün 2023 – 2027 yılları için yeni stratejik planını açıkladı. 5 yıllık Stratejik planda öne çıkarılan 4 hedeften biri Blockchain teknolojisi tabanlı dijital varlıklar için bir platform oluşturmak ve kripto sektörüne giriş yapmak olarak açıklandı.

Tase, bu süreçte mevcut altyapının yenilikçi teknolojilerle geliştirilmesi, Blockchain tabanlı özel platformların oluşturulması, dijital varlıklar için bir ürün sepeti oluşturulması ve daha fazlasını içeren bir plan üzerinde çalıştığını duyurdu. 

Fransız araştırmacıları, Metaverse düzenlemesi hakkında bir rapor yayımladı

Metaverse hakkında 116 sayfalık bir rapor yayımlayan araştırmacılar, çalışmanın bir parçası olarak Maliye ve Kültür Bakanlığı da dahil olmak üzere Fransız hükümetinin üyelerinden oluşuyor.

Raporda genel olarak Avrupa Birliği’nin kripto düzenlemelerini ele alma konusundaki yetersizliği ve uzmanlık eksikliği vurgulandı. Bu durumun Metaverse için yasalar belirlenirken tekrarlanmaması gerektiği tavsiyesinde bulunuldu. Ayrıca raporda Fransa’nın Metaverse’in sunduğu çeşitli fırsatları ve zorlukları ve ülkenin bu sanal ortamı nasıl ele alması konusunda bazı yorumlara yer verildi. 

Robinhood, Aave ve Tezos’u listeleme kararı aldı

ABD merkezli işlem platformu Robinhood, platformunda iki yeni kripto para olarak AAVE ve Tezos’u listeleme kararı aldı. Böylece her iki kripto parada artık Robinhood’un 16 milyona yakın aktif kullanıcısı tarafından alınıp satılabilecek.

Ayrıca Robinhood komisyonsuz işlem imkanı tanıdığı için AAVE ve XTZ’nin işlem hacimlerinin de artması beklenebilir. Robinhood, son olarak AAVE ve XTZ ticaretine başlamasıyla birlikte platformundaki kripto para sayısını 9’a yükseltti.

Tron, 117 Milyon Kullanıcı sayısına ulaşarak rekor kırdı 

Tron ağı, bu ay Dominika ülkesinde yasal bir Blockchain ağı ilan edilirken önemli bir başarı elde etti. Bu başarı, bazıları tarafından Bitconi’in El Salvador’da yasal para birimi olarak kabul edilmesiyle eş değer tutuldu.

Bunun yanında Tron ağı, 117 milyon kullanıcıya ulaşırken başka bir başarı daha elde etti. Rakam, rekor sayıda kullanıcı sayısına işaret etse de Tron ağının yerel tokeni TRX fiyatına bir etkisi olmadı.

Bu olumlu gelişmelerin haricinde Tron ağındaki merkezsiz uygulama kullanıcılarının son bir haftada düşmesi ve ağda kilitli toplam değerin 125 milyar dolara gerilemesi olumsuz bir gelişme olarak kaydedildi.

Near Foundation, USN’in teminat açığını kapatmak için 40 milyon dolarlık fon sağladı

Near Foundation, bu yılın başlarında teminatsız hale gelen NEAR ağındaki merkezsiz sabit kripto varlığı USN için teminat rezervlerinde bulunan bir açığı kapatmak adına 40 milyon dolarlık bir hibe duyurdu.

Near Foundation, tahsis edilen hibe fonunun USN’in değerini destekleyen toplam teminat fonlarındaki 40 milyon dolarlık boşluğu dolduracağını söyledi.

Buna cevaben, USN ihraççısı Decentral Bank bir blog yazısında, yeniden düzenlemeye tabi tutulmuş olsa bile USN sabit varlığını sonlandırma planından bahsetti. Ekip, yeni USN basımını devre dışı bıraktığını söyledi ve USN sahiplerinden fonlarını kullanmaları talep edildi.

Dubai merkezli BitOasis ve Mastercard, kriptolu kart uygulaması için anlaşma imzaladı

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Orta Doğu odaklı bir kripto para borsası BitOasis, bugün Mastercard ile birlikte yaptığı ortak açıklamada, kripto para birimlerine bağlı devit kart çıkarmak için bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu.

Kartlar, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki BitOasis müşterilerinin satış noktalarında veya online alışverişte kullanılabilecek.

Blockchain araştırma şirketi Chainalysis, bu ay yayımladığı bir raporda, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın dünya çağında kripto paraları en hızlı benimseyeni bölgeler olarak ilan etmişti. Küresel bir kripto merkezi olma amacı taşıyan BAE, Körfez bölgesinde, özellikle Suudi Arabistan ile ekonomik rekabet artarken yeni iş modellerini bölgeye çekmek için sanal varlık düzenlemelerini iyileştirmek istiyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir