Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.201
% 0.63
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.201
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bireysel yatırımcı girişi tarihi olarak yüksek seviyelere yakın – BofA

Yazar – Senad Karaahmetovic

Bank of America’da hisse senedi stratejisti Jill Carey Hall, S&P 500 endeksinin %4,7 yükselişle kapandığı geçen hafta, hisse senetlerinin üst üste üçüncü haftasında da büyük girişler yaşadığını kaydetti. Genel olarak Bank of America’nın müşterileri üst üste altıncı haftada da hisse senedi satın aldı.

Kurumsal müşteriler hisse senedi satarken hedge fonlar alımlara öncülük etti ve onları bireysel müşteriler izledi. Sektör bazında bakıldığında müşteriler Teknoloji, Sağlık ve İletişim Hizmetleri başta olmak üzere yedi sektörde hisse satın aldı.

Öte yandan Finans ve Enerji hisseleri en büyük çıkışları gören sektörler oldu. Analist, İkincil Tüketici akışlarının Nisan ayından bu yana ilk kez negatife döndüğünü, İletişim Hizmetleri’nin 4 haftalık ortalama girişlerinin ise rekor seviyelerde olduğunu belirtti.

Carey Hall müşterilerine yazdığı bir notta, “Son üç haftada tekil hisse senetlerine girişler (S&P 500 piyasa değerinin yüzdesi olarak) 2008’den bu yana tarihin %99’luk dilimde ve ortalamanın iki standart sapma üzerindeydi ve şirket, müşteri geri alımları hariç tutulduğunda 92. yüzdelik dilimde olmaya devam ediyordu.” dedi.

“Bununla birlikte bir uyarı olarak Küresel Finansal Krizini takip eden önceki ekstrem (+2 standart sapma) girişlerin çoğu, tipik olarak birkaç ay önceki aşırı (-1 standart sapma) çıkışlardan önce gerçekleşmiştir – bu sefer durum böyle değil. Bu yıl şimdiye kadarki kümülatif dolar girişleri de veri tarihimizdeki en olumlu girişler oldu.”

Citi’den Chris Montagu, vadeli işlem pozisyonları söz konusu olduğunda hisse senetlerindeki büyük ralliye rağmen bu yöndeki değişikliklerin sınırlı olduğunu belirtti. Nasdaq, yeni düşüş bahislerini çekmeye devam etti ve kısa pozisyon seviyeleri şu anda son 3 yılda görülen en düşük seviyelere yaklaştı.

Analist müşterilerine şunları yazdı: “Ufak miktarlardaki yeni uzun pozisyonlar, S&P’deki ayı pozisyonlarının azalmasına neden olurken Nasdaq’taki kısa pozisyonlar son dönemdeki olumlu fiyat ivmesine rağmen daha da arttı.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir